Apple TV nasıl sıfırlanır? - Haberler - indir.com

Apple TV nasıl sıfırlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-10 10:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Apple TV kullanıcıları, diğer Apple ürünlerini kullanırken sorun yaşayabilir. Bu tür durumlarda herhangi bir çözüm bulunmuyorsa, Apple TV sıfırlama işlemleri yapılabilir. Apple TV sıfırlama işlemleriyle birlikte herhangi bir sorun yaşanmadan tüm ayarlar fabrika ayarlarına döndürülebilir. Böylece diğer cihazların Apple TV’ye bağlanması,  Apple TV’nin sorunsuz bir şekilde kullanılması mümkün olabilir. Ancak sıfırlama konusunda bilgisi olmayanlar için Apple TV nasıl sıfırlanır adımlarını takip edebilir.

 Apple TV nasıl sıfırlanır, adımlar neler?

 Apple TV sıfırlama işlemleri sırasında iTunes üzerinden işlem yapılabilir. İşlemler oldukça kolay olduğu gibi dakikalar içerisinde tamamlanmaktadır. Bu bakımdan çözümlenemeyen Apple TV için çok daha fazla efor sarf etmeden sıfırlama yoluna gidilebilir.

Apple TV artık Android telefonlarla da uyumluApple TV artık Android telefonlarla da uyumlu

Apple TV sıfırlama işlemler için öncelikle iTunes’ı açın.

iTunes bağlantısı sonrasında MicroUSB kablosunun bir ucu TV’ye diğer ucu ise bilgisayara bağlanmalıdır. Herhangi bir sorun yaşanmaması adına Apple TV’ye bağlanan diğer cihazları ya da kabloları çıkarmanız önerilir.

Apple TV bağlantısı sağlandıktan sonra genel olarak otomatik olarak başlar. Ancak otomatik başlama olmadığı takdirde de cihazlar bölümünden Apple TV’ye erişim sağlanabilir.  Erişimde herhangi bir sorun görünmüyorsa sıfırlama işlemlerine başlanabilir.

Sıfırlama sırasında Apple TV’nin kumandası kullanılmalıdır. Uzaktan kumandadaki menü ve aşağı düğmelerine aynı anda yaklaşık 5 saniye kadar basılı tutmalısınız. Apple TV’nin iTunes bağlantısı görünmeye kadar tuşlara bastıktan sonra elinizi kaldırabilirsiniz.

 Apple TV yeniden başladığında karşınıza seçenekler gelecektir. Bu seçeneklerde ise menü ve düğmeler yardımı ile kurtarma (DFU) modu seçilmelidir. Bu menü seçildikten sonra menü ve oynat ile durdur tuşlarına aynı anda basarak Apple TV’nin iTunes’da yeniden aktif olmasını sağlayın.

iTunes bağlantısı sağlandığında Apple TV’nin kurtarma modunda olduğu bildirimi yayınlanır. Bu aşamada kullanıcılar iTunes bağlantısını kopararak cihaz üzerinden fabrika ayarlarını seçerek fabrika ayarlarına dönüş yapabilir.  Fabrika ayarlarına dönüş yapıldığı sırada kullanıcıların tüm Apple TV verileri silinecektir. Bu nedenle işlemler sonrasında herhangi bir veri kurtarma durumunun söz konusu olmayacağı bilinmelidir. Sıfırlama işlemleri sırasında bu işlemler için onay istenir. Onay verildikten sonra ise sıfırlama işlemleri başlanır.

İşlemler tamamlandığında Apple TV yeniden başlayacaktır. İlk kurulum ekranlarını geçerek Apple TV kullanmaya devam edebilirsiniz.



PAYLAŞ