Apple TV artık Android telefonlarla da uyumlu - Haberler - indir.com

Apple TV artık Android telefonlarla da uyumlu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-03 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple ve Google arasındaki rekabet her ne kadar büyük olsa da iki şirket arasında platform yönetiminin gerektirmiş olduğu ortak bir çalışma durumu da vardır. Söz konusu bu ortaklığın en son örneği, Apple TV uygulamasının tüm Android TV'lerde de erişilebilir hale getirildi. 

9to5Google tarafından yapılan haberlere göre bugünden itibaren Apple'ın TV uygulamasına Android TV ekosisteminin tamamına erişim sağlanabilecek. Şimdiye kadar bu durumdan yalnızca Sony Bravia TV ve Chromecast Google TV sahipleri yararlanabiliyordu. Fakat artık Xiaomi, OnePlus, Nvidia ve Philips gibi markaların cihazlarından da Apple’ın TV uygulamasına erişim sağlamak mümkün olacak. Başarılı isim Apple'ın ekosistem duvarlarını yıktığını ilk olarak Computex 2021 etkinliği esnasında Nvidia aktarmıştı. Bir Xiaomi yönetici tarafından atılan tweet ile doğrulanan bu gelişme, Philips televizyonların üreticisi oaln TP Vision’ın basın açıklamasıyla doğrulamış oldu. 

Dördüncü Nesil Apple TV 4K TanıtıldıDördüncü Nesil Apple TV 4K Tanıtıldı

The Next Web sitesi tarafından aktarılan ekran görüntüsü ise Apple'ın TV uygulamasının Android TV seçeneğine giriş ekranını gösteriyor. Kullanıcılar doğrulama kodunu girerek veya ekranda bulunan karekodu cihazlarıyla okutarak uygulamaya giriş sağlayabiliyorlar.  Apple TV uygulamasının Android TV içeriklerinin her birinin açılması, Cupertino merkezli teknoloji şirketinin uzun bir süre bu şekilde devam ettiği kapalı tavrından ciddi miktarda uzaklaştığını göstermesi açısından önemlidir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Ancak yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 

 


Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!
Apple TV nasıl güncellenir?Apple TV nasıl güncellenir?
Apple TV YouTube uygulamasına beklenen özellik geldiApple TV YouTube uygulamasına beklenen özellik geldi

PAYLAŞ