Apple Türkiye veya İthalatçı Garantili iPhone Ne Anlama Geliyor? - Haberler - indir.com

Apple Türkiye veya İthalatçı Garantili iPhone Ne Anlama Geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-27 09:10:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Bir elektronik cihaz ya da telefon almadan önce fiyat araştırması yapıyorsunuzdur. Ve Apple Türkiye garantili ya da ithalatçı garantili gibi terimlele karşılaşmışsınızdır mutlaka. Sizler için bu terimlerin ne anlama geldiğini araştırdık.

Apple Türkiye Garantili iPhone: Firmanın resmi olarak Türkiye'de sattığı ürününe resmi olarak destek verdiği ürün Apple Türkiye ya da distribütör garantili iPhone anlamına geliyor. Apple'dan aldığınız bir üründe cihazdan kaynaklanan bir sorun meydana gelirse Doğrudan Apple ile temas kurarsınız ve cihazınızın tamir edilmesi için gereken yapılır. Apple Türkiye garantili ya da distribütör garantili iPhone'lar, kullanıcılar için en az sorun çıkaran cihazlar diyebiliriz.

İthalatçı Garantili iPhone: Firma ya da perakende markası, çok sayıdaki iPhone'u yurt dışından kendi imkanlarıyla getirebilir. İthalatçı firma Türkiye fiyatına göre daha uygun fiyata ve yüksek sayıda iPhone'u ülkemize getirip satışını yapabilir. Bu nedenle ithalatçı garantili iPhone'ların fiyatları çok uygundur.

İthalatçı garantili iPhone ileParalel ithalat arasındaki fark, garanti süresinden kaynaklanmaktadır. Yurt dışından getirilmiş olan  iPhone'un garanti süresi 1 yıl ve uluslararası garanti süresi verilmektedir. İthalatçı garantili iPhone'larda ise, cihazı ithal eden firmanın kendi garantisi ve bu garantinin süresi de 2 yıl oluyor.

Burada dikkatleri üstüne çeken husus da garanti insiyatifinin şirkete kalması. Bu demek ouyor ki ithalatçı garantili cihazınız arızalandığı zaman, firma arızalı parçayı orijinal parçaları ile ya da benzeri yan sanayi parçayla gidermesidir.

Paralel İthalatlı iPhone: Yurt dışından doğrudan iPhone'ların getirilip, IMEI numarası doğrulatılmış ya da doğrulama işleminin yapılmadan satılmasıdır. İthalatçı garantili iPhone'a benzer bir durum vardır ancak bu cihazlar için bir garanti desteği malesef sunulmamaktadır. Yine de Apple'ın sunduğu garanti kapasamından, 1 yıllık uluslararası garantiden faydalanabilme durumu vardır.





PAYLAŞ