Apple Touch ID, Face ID ve Apple Card yüzünden patent davasıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Apple Touch ID, Face ID ve Apple Card yüzünden patent davasıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-25 16:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın son zamanlar içerisinde patent davaları ile karşı karşıya kaldı. Bu kez de Avustralyalı CPC Patent Technologies, biyometrik doğrulama özellikler için Apple'a patent davası açtı. 

Parola ve PIN girmeye ek olarak birçok Apple markasının  cihazında, kilit açmak veya ödemeleri etkin hale getirmek için Touch ID ve Face ID gibi biyometrik doğrulama sistemi kullanılıyor. Kullanışlılığı daha da artıran bu özellikler için Apple, yeni bir patent krizi ile karşı karşıya kaldı. Avustralyalı CPC Patent Technologies, Apple'a Touch ID, Face ID ve Apple Card ürünlerinin üç patenti ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı.

Apple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyorApple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyor

Yeni bir patent davası daha 

CPC'nin ABD'de aldığı patentlerden davada geçen ilk iki patent, biyometrik kimlik doğrulama ile ilgili olurken, son patent alakalı okuyucuların yardımı ile akıllı kredi kartlarının güvendiği etrafında dönüyor. Patent detaylarına girdiğinde kullanılan teknolojilerin benzer olduğu görülüyor olsa da bire bir aynısı değildir. 

Patently Apple'da: "Avustralyalı CPC Patent Technologies Pty Ltd. Apple'a patent ihlali davası açtı. Şirket, Face veya Touch ID ile donatılmış iPhone ve iPad'lerin patentlerinin üçünü ihlal ettiğini iddia ediyor. Her üç patent de Apple'a dava açmak amacıyla Securicom'dan "alındı", bu da CPC Patent Technologies'i bir Patent Troll veya uygulamacı olmayan bir kuruluş veya üretici olmayan bir kuruluş (NPE) haline getiriyor." ifadelerine yer verildi. CPC, Mart 2020'de Apple'a ihtarda bulundu fakat teknoloji devi patentli lisanslamayı reddetti. Davacı şirket, Apple'dan tazminat ve mahkeme masraflarının ödenmesini de talep ediyor. 

 


Benjamin Lyon Apple'daki görevinden ayrıldıBenjamin Lyon Apple'daki görevinden ayrıldı
Apple Glass'ın muhtemel özellikleriApple Glass'ın muhtemel özellikleri
Apple, 2020 yılının 4. çeyreğinde en çok satan marka olduApple, 2020 yılının 4. çeyreğinde en çok satan marka oldu

PAYLAŞ