Apple Tot nedir? - Haberler - indir.com

Apple Tot nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-08 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Apple’ın ürünleri için yeni bir not uygulaması yayınlandı. App Store üzerinden indirilebilen bu uygulama aynı pencere içerisinden birden fazla sekme açmaya olanak sağlarken, farklı renkteki sekmeler ile sayısız not sayfası açma ve karışıklıkların önüne geçmesi hedefleniyor. Akıllı telefonlarda  yer alan notlar uygulaması, özellikle günlük planlarda veya önemli bilgileri ve randevu gibi detayları kaydetmek için oldukça hayat kurtarıcı olabiliyor. Android ve iOS ekosisteminde onlarca not uygulamaları bulunuyor. Bu not uygulamaları geliştirilerek daha işlevsel bir hale getirilirken, şimdi ise Apple için yeni bir metin düzenleme uygulaması ortaya çıktı.

Apple cihazlar için yeni not düzenleme uygulaması

Apple iOS ve iPados 13.4'ün dördüncü beta sürümünü yayınladı!Apple iOS ve iPados 13.4'ün dördüncü beta sürümünü yayınladı!

Apple için bu yeni Tot adlı uygulama yazılım ve grafik tasarım şirketi The Iconfactory tarafından kullanıma sunuldu. Söz konusu bu yeni uygulama iPad, Mac ve iPhone cihazlar tarafından kullanılabilir oldu. Diğer yandan cihazlar arasında senkronize etmek için de iCloud desteği bulunuyor. The Iconfactory tarafından yeni Tot uygulaması “metin toplamak ve düzenlemek için basit bir yol” olarak adlandırılıyor. Diğer not uygulamaları çok özelliğe odaklanırken, Tot için farklı bir yaklaşım olduğu ifade ediliyor. Tot uygulamasını Mac tarafında menü çubuğuna da taşımak mümkün oluyor.

Tot özellikleri

Bu yeni not uygulaması iPhone, iPad ve Mac tarafında sadece yedi sayfa not tutmaya imkan sağlıyor. Her not sayfası küçük ve farklı renklerdeki dairelere sahip durumda. Bu noktada aynı anda not oluşturan kullanıcıların gereksiz not sayfası oluşturmasının önüne geçiliyor ve renklendirme ile ise karışıklık yaşanmamış oluyor. Tot diğer özelliklerine baktığımız zaman ise Markdown desteği, klavye komutları, zengin metin desteği ve karanlık mod entegrasyonu gibi destekler bulunuyor.

Uygulamayı kullanan kullanıcılar bu yeni ürünü, ihtiyaç halinde not oluşturabileceği ve bittiğinde ise kolay bir şekilde silebileceği bir alternatif olarak gözüküyor. Uygulamayı Mac cihazları için ücretsiz olarak indirebilirken, iOS için ise ücretli olduğunu ve 20 dolar fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim. Siz de Tot uygulamasını not tutma olarak kullanmak istiyorsanız yaklaşık olarak 120 TL gibi bir fiyat ödemeniz gerekiyor.


Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!
Apple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacakApple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacak

PAYLAŞ