Apple Thunderbolt 3 Pro fiyatı ile dudak uçuklattı - Haberler - indir.com

Apple Thunderbolt 3 Pro fiyatı ile dudak uçuklattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-28 21:31:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Dolar kurundaki artış ve son dönemde gelen vergiler sonrasında teknolojik ürünlere erişmenin zorlaştığı bilinen bir gerçek. Apple'ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu zam ile iPhone cihazlardan Mac modellerine kadar birçok ürünün fiyatında artışa gittiğini duyurmuştuk. Apple bu kez Thunderbolt 3 Pro kablo ile gündemde.

Yüksek hızlı veri transferi denildiği zaman ilk akla gelen çözümlerden birisi olan ve bir ekran kartını harici olarak bilgisayara bağlamaya bile imkan sağlayan veri aktarım hızı 40 Gbps seviyelerine çıkabiliyor. Macbook modellerinde standart USB portlarına veda edilerek USB-C'ye geçiş yapılması sonrasında Thunderbolt 3 ile yüksek hızda veri aktarımı daha fazla ön plana çıkmış durumda.

Apple Thunderbolt 3 Pro kablo fiyatı ile şaşırttı!

Bu teknolojiyi kullanabilmek için ihtiyaç duyulan kablonun üretimini çeşitli markalar yapıyor. Fakat Apple'ın kendi internet sitesi üzerinden satışa sunmuş oluğu yeni kablo fiyatı ile adeta dudak uçuklatıyor. ABD'de satın almak istediğiniz zaman 129 dolar fiyat etiketine sahip olan bu 2 metre uzunluğuna sahip olan Thunderbolt 3 Pro kablonun ülkemizdeki fiyatı 1229 TL olarak belirlendi.

Peki bu kablo neler yapabiliyor?

2 metre uzunluğa sahip olan bu kabloyu kullanarak teorik anlamda 40 Gb/s'e kadar Thunderbolt 3 veri aktarım hızlarına ulaşabilmek mümkün. USB 3.1 Gen 2 tarafında ise 10 Gbps'ye kadar. Aynı zamanda DisplayPort video çıkışına (HBR3) ve 100 W’a kadar şarja destek sunuyor.

Thunderbolt 3 (USB-C) bağlantı noktasına sahip bir Mac’i Pro Display XDR, dock’lar ve sabit sürücüler gibi Thunderbolt 3 aygıtlarına bağlamak için bu kabloyu kullanabilirsiniz. 





PAYLAŞ