Apple telefonların satışlarının önüne bilinmedik bir marka mı geçiyor? - Haberler - indir.com

Apple telefonların satışlarının önüne bilinmedik bir marka mı geçiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-20 13:03:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Teknolojinin gelişmesi ile beraber akıllı cep telefonu sektöründe ciddi bir değişiklik söz konusu oldu. Cep telefonlara olan ilginin artması ile beraber bazı markalar ürettikleri akıllı cihazları üst düzey pozisyonda tasarlayarak kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı. Bildiğiniz üzere demir baş olan markalardan dahi daha çok satış yapan markalar gün yüzüne çıkmaya başladı. Pazar araştırması ile ilgilenen güçlü şirketler geçtiğimiz hafta içerisinde son üç aylık bir sürecin akıllı cep telefonu satışlarını ortaya çıkaracak bir rapor hazırladı. Araştırma yapan firmalardan birisi biraz daha bekleyerek ortaya Canalys, Strategy Analytics ve Counterpoint rapolarından daha farklı bir rapor ortaya çıkardı. Bu rapora göre Apple, Oppo gibi çok az ülkelerde bilinen bir firmaya telefon satışları sayısında kayıp yaşadı. Yani Oppo, küçük bir ülke de Apple'dan daha fazla satış gerçekleştirdi. 

iPhone satışları adı pek de duyulamamış bir markanın gerisinde kaldı

Son zamanlarda Apple ürünlerinde fiyat olarak gözle görülür bir fark yaşanıyor. Fiyatların artması ile beraber kullanıcılar da farklı akıllı cihazlara yönelmeye başladı. IHS Markit'ten elde edilen bilgilere göre Nisan ve Haziran 2019 aylarında yapılan küresel iPhone satışlarında yaşanan düşüş oldukça kötüydü ve Apple şirketini ilk üç podyumdan indirme başarıldı. Bu süreç içerisinde genellikle satılan 35,3 milyon adet iPhone ile Cupertino merkezli olan teknoloji lideri sadece Samsung ve Huawei tarafından gelmedi, Oppo tarafından geride bırakıldı. Oppo, satışlar konusunda ciddi bir başarı elde etti. Şaşırtıcı bir şekilde konu ile ilgili araştırma yapan diğer üç analitik şirket, Oppo şirketini Xiaomi şirketinin gerisinde yani yaklaşık 30 milyon birimde, beşinci sırada göstermişti. Bu durum raporu inceleyenleri oldukça şaşırttı. 

iPhone 11 tanıtım tarihi belli olduiPhone 11 tanıtım tarihi belli oldu

IHS şirketi, Çin merkezli Oppo akıllı cihaz üreticisini, bir önceki yıla göre %13 artışla 31,9'dan 36,2 milyon adede yükselen satışları üzerine toplamayı başardı. Bu duruma etken olan sebeplerden biri Oppo'nun ilk 5G özelliğine sahip akıllı cihazı sunmuş olması olarak görülüyor. Apple şirketinin küresel akıllı cep telefonu pazarındaki halihazırdaki yerinden bağımsız olarak artık herkes bir süredir şirketin bazı büyük sorunlar ile karşı karşıya geldiğini kabul ediyor. Özellikle de Steve Jobs gittiğinden beri Apple ciddi sorunlar ile karşı karşıya geldi. 

Şöyle ki dev şirket ilk düşüşünü 2018 yılında yaşamıştı. Huawei tarafından geride bırakılmış ve üçüncülüğe gerilemişti. 2018 yılında Apple şirketinin küresel pazar payı yüzde 12'den yüzde 11'e düştü. Hatta daha da kötüsü, iPhone akıllı cihazların gelirinin zayıfladığı 2019'da geldi. Apple şirketi artık diğer ürünler ve hizmetlerine kıyasla iPhone akıllı cihazlardan daha az kazandığı söyleniyor. Konu ile ilgili araştırma yapan tüm şirketler, Nisan ve Haziran 2019 sürecinde telefon satışlarının tekrar düştüğünün de altını çiziyor. Fakat bu durum hem Güney Koreli akıllı cihaz üreticisi Samsung'un hem de Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'nin daha fazla satış gerçekleştirmesine engel olmadı. Özellikle de Huawei yaşadığı zor günlere rağmen büyümeyi başardı. 

 


iPhone tek sms ile hacklenebiliyoriPhone tek sms ile hacklenebiliyor
iPhone cihazlarda videoyu ya da uygulamayı yatay bir şekilde açma işlemiiPhone cihazlarda videoyu ya da uygulamayı yatay bir şekilde açma işlemi
Yeni iPhone modellerinin isimleri belli olduYeni iPhone modellerinin isimleri belli oldu

PAYLAŞ