Apple, Teknoloji Savaşını Kaybediyor - Haberler - indir.com

Apple, Teknoloji Savaşını Kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 11:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

 Amerikalı şirket Apple’ın son dönemde büyük bir düşüş yaşadığı açık bir şekilde gözüküyor. Özellikle son beş yıllık süreçte EMEA Pazar payındaki en büyük düşüşü sergilemiş durumda. Akıllı telefon pazarında Apple şirketinin Afrika, Avrupa ve Orta Doğu için Pazar seviyesi son beş yılın en düşük rakamlarında seyrediyor. IDC’nin sunulan son raporuna göre Orta Doğu, Avrupa ve Afrika’daki telefon satışları bu yılın ilk çeyreği ile beraber 83.7 milyon adet seviyesine ulaşmış durumda. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre %3.3 şeklinde bir düşüş sergilemiş durumda. Toplam değer noktasında ise düşüş vergi öncesi perakende satış değerinde 26.8 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. 2018’in ilk çeyreğinde ise %10 düşmüş olduğunu görüyoruz.

Apple Genel Pazar Payında Düşüşte

PES 2019 için, önemli bir güncelleme yayınlandıPES 2019 için, önemli bir güncelleme yayınlandı

Çinli şirket Huawei ise bölgenin en büyük yükselişini sergilemiş durumda. Öyle ki sevkiyatlardaki %66.1 artışla zirvede bulunuyor. Hemen ardında ise %33.3 ile Xiaomi gözüküyor. Diğer tüm markalar ise daha az seviyede cihaz gönderimi yapmış durumda. HDM şirketi %32.6 seviyesine düşerken, Apple %22.73 düşüş sağlamış durumda. Samsung %29.5 ile Huawei 25.4 ve Apple %14.7 ile Pazar payı noktasında sıralamasını sürdürüyor. Apple’ın bu rakamı son beş yılın en düşük rakamını göstermiş oluyor. Şirketin üçüncü çeyreğe kadar ise yeni bir akıllı telefon sunması kesin olarak beklenmiyor.

Orta Doğu’da ortalama seviyelerde fiyatlar sunulsa da yine de düşüş yaşanmış olarak gözüküyor. Bakalım Apple’ın gidişatı nasıl olacak göreceğiz.


PES 2019 Mobile neler sunuyor?PES 2019 Mobile neler sunuyor?
Apple da Katlanabilir Akıllı Telefon Piyasasına GiriyorApple da Katlanabilir Akıllı Telefon Piyasasına Giriyor
Apple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin SavaşıyorApple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin Savaşıyor

PAYLAŞ