Apple, tam tamına 2 milyar iPhone sattı! - Haberler - indir.com

Apple, tam tamına 2 milyar iPhone sattı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 17:00:19
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple, 2 milyar iPhone satışı gerçekleştirdi. Konuyla ilgili olarak yayınlanan yeni rapor, 2016 yılındaki bir milyar satış miktarı yalnızca sadece 5 yıl içerisinde ulaştığı dile getirildi. 

Apple, 2 milyar iPhone akıllı cihaz satışı yapmasıyla rekor üstüne rekor kırdı. Yeni bir analiz raporundan elde edilen bilgilere göre kısa bir süre önce 2 milyarı tamamlayan iPhone satışı yapıldı. Fakat 1 milyarın aksine ne bir duyuru ne de bir kutlama yapıldı. Apple, Temmuz 2016 yılında bir milyarıncı iPhone satışını yaptığında, Cupertino'da özel bir kutlama yapılmıştı. Bir milyar adet satışı yapılan iPhone akıllı cihazlardan tüm değişiklikler ile beraber, Apple'ın iki milyarıncı cep telefonunu satmasını kutladığı zaman telefonda ne gibi değişiklikler yapılacağı da merak edilen konular arasındaydı. Asymco'dan Horace Deidu tarafından aktarılan yeni bir repor, Apple'ın yakın bir zaman içerisinde iki milyarıncı iPhone satışı yaptığını dile getirdi. iPhone'un ilk milyar satış rekoru iPhone 6S ile gelmişti. İki milyar rekoru ise iPhone 13 ile geldi. 

Facebook'un reklam gelirleri Apple yüzünden düştüFacebook'un reklam gelirleri Apple yüzünden düştü

Apple 2 milyarıncı iPhone satışını gerçekleştirdi

Bir milyardan fazla aktif iPhone akıllanıcı ile, Apple'ın iOS destekli ahizesine sahip olanlar, tüm dünyada akıllı telefon kullanıcılarının %26'sını oluşturuyor. ABD'de bu %60'a ve İngiltere'de %50'ye yakındır. Elde edilen bu rakamlar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Aynı zamanda ABD ve Birleşik Krallık'ta son iki yılda iPhone'a geçen kişilerin sayısı yüzdesi sırasıyla %14 ve %10'du. Raporu yer alan Deidu, Apple'ın, kurucu ortağı ve eski CEO'su Steve Jobs'un felsefesini hala takip ettiğini söylüyor. Analistin dediği gibi, "iPhone'da hiçbir zaman gece modu, makro fotoğrafçılık ve portre bokeh'i kullanıcılar olarak istemedik. Ancak bu özelliklere sahip olduğumuzda, bunları kullanmaya başlıyoruz ve daha fazlasını talep ediyoruz."

Şu an için üç veya üzeri iPhone akıllı cihaz kullanan 400 milyon iPhone kullanıcısı vardır. Bu, Apple çok sayıda potansiyel iPhone 13 kullanıcısı sağlar. Eski iPhone modellerini son derece yüksek finansal teşvikler ile değiştirme imkanı sunan GSM şirketi böylelikle bu 400 milyon kullanıcıdan bazılarının, yeni iPhone akıllı cihazlara geçiş yaptığını görmek mümkündür. Deidu, iPhone 13 serisinin şu ana kadarki en önemli seri olduğunu da belirtmek gerekir. Bu sonuca nasıl ulaşıldığı ise şu şekilde açıklanıyor; "iPhone 13, bir telefonun nasıl olması gerektiği algısını yaratıyor ve henüz var olmayan talebin gidişatını belirliyor. Tamam, eski bir telefonun yeterince iyi olduğunu düşünmek kolay: geniş açılar olmadan, gece modu olmadan ve makro fotoğraflar olmadan. Ancak iPhone'un gösterdiği şey, kullanıcı talebinin dürtülebileceği yönünde. "


Epic Games CEO'su Tim Sweeney Apple hakkında açıklama yaptıEpic Games CEO'su Tim Sweeney Apple hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ