Apple tablet pazarında liderliği elden bırakmıyor - Haberler - indir.com

Apple tablet pazarında liderliği elden bırakmıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-02 10:00:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji pazarının dev şirketlerinden olan Apple tablet pazarında da liderliği elden bırakmıyor.

Koronavirüs salgınıyla birlikte evden çalışma ve online eğitim süreci teknolojik cihazlara olan ilgiyi arttırdı. Bu dönemde dünya çapında pek çok insan işlerini evinden dijital olarak yürüttü. Aynı zamanda tabletlerin eğitimde de efektif olarak kullanılması özellikle velilerin tablet alışverişlerini büyük ölçüde arttırdı.

Apple, AirTag kulanıcılarını önemli bir konuda uyardıApple, AirTag kulanıcılarını önemli bir konuda uyardı

2021 yılının ikinci çeyreğinde tablet piyasasında hangi şirketlerin başarı elde ettiği açıklandı. Açıklanan bilgilere göre Apple en büyük rakibi Samsung'u geride bırakarak liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

Apple, tablet pazarında rakiplerini geride bıraktı

Temmuz ayının sonuna gelinmesiyle birlikte 2021 yılına ait ikinci çeyreği için mali raporlar da yayımlanmaya başladı. Sonuçlara baktığımızda tablet piyasasında bir yükseliş söz konusu olduğunu söylemek mümkün. Bunda en büyük etkenin de evden eğitim ve çalışma süreci olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz gün yayımlanan mali rapor sonuçlarına göre Apple, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 12,9 milyon adet tablet satışı yaparak zirveye oturdu. Şirketin satış başarısıyla ilgili açıklanan bu veri Samsung açık ara bu rakamın gerisinde bırakıyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un ve Amazon’un toplamda sattığı tablet miktarı ancak 12,3 milyon olarak karşımıza çıkıyor. Apple ise tek başına bu rakamı geçmiş durumda. Samsung her ne kadar Android pazarının devi olsa da görünüşe göre konu Apple olunca geride kalıyor.

Apple 2021 yılının üçüncü çeyrek raporlarını paylaştı

Apple 12,9 milyon adet satıştan tamı tamına 7,4 milyar dolar elde etmiş durumda. Buda şirketin geçen yıllara kıyasla her sene başarısına başarı eklediği anlamına çıkıyor. Apple’ın bu başarısının arkasındaki en büyük neden ise şirketim kendi işletim sistemiyle kullanıcılarına geliştirilmiş bir deneyim sunmasından geliyor. Apple ve Samsung’un hemen ardında ise Lenovo listenin üçüncü ismi olarak karşımıza çıkıyor


Apple çalışanlarına yeni covid önlemleri şart koştuApple çalışanlarına yeni covid önlemleri şart koştu
Apple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayındaApple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayında

PAYLAŞ