Apple sürücüsüz otomobil teknolojisinde, duraklama dönemine mi geçiyor? - Haberler - indir.com

Apple sürücüsüz otomobil teknolojisinde, duraklama dönemine mi geçiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 17:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Apple, “Project Titan” kod adıyla yürüttüğü sürücüsüz otomobil geliştirme çalışmalarına, çalışan değişikliklerinden ötürü ara verebilir.

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple’ın, bir süredir “Project Titan” kod adıyla, sürücüsüz otomobil geliştirme çalışmaları yürüttüğü biliniyor. Bu konuya dair, CNBC’de yer alan habere göre yeni gelişmeler yaşandı. Apple’ın, bu projede yeniden yapılanmaya gittiği ve yeniden yapılanma kapsamında, 200 çalışanla yollarını ayıracağı öğrenildi. Prpject Titan için çalışan personellerin belli bir kısmında birim değişikliği yapıldı.

Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

Apple, “Apple olarak, otonom sistemine eşsiz katkılar sunabilecek kapasitedeyiz”

Apple, sürücüsüz otomobil projesinde, yeniden yapılanmaya gidiyor olması nedeniyle, projeye biraz ara vermek durumunda kalabilir. Çalışanların birim değiştirmesi, bu projenin ilerleyişinde de birtakım değişiklikleri beraberinde getire bilir.

Apple, konuya dair CNBC’ye bir açıklama metni gönderdi. Apple tarafından gönderilen metinde, şu ifadeler yer aldı, “Apple’da otonom teknolojiler ve bağlı sistemler üzerinde çalışan inanılmaz yetenekli bir ekibimiz var. Bu ekip 2019’da çeşitli önemli konular üzerinde çalışmaya devam edecek. Ekip içindeki bazı gruplar ise şirket içindeki diğer projelere kaydırılacak. Bu projelerle de Apple’daki özdevinimli öğrenme çalışmaları ve diğer inisiyatifler desteklenecek. Otonom sistemlerde büyük fırsatlar olduğuna dair inancımızı koruyoruz ve Apple olarak bu alana eşsiz katkılar sunabilecek kapasiteye sahibiz. Otonom sistemlerin bugüne kadarki en büyük özdevinimli öğrenme projesi olduğuna inanıyoruz.”

Project Titan ekibinin başına Apple tarafından, elektrikli otomobilleri ile bilinen Tesla’nın, eski mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Doug Field getirilmişti. Yapılan açıklamalara bakılırsa, Cupertino merkezli şirket, Field ile birlikte daha büyük değişikliklere imza atmayı amaçlıyor. Apple’ın 200 kişiyle neden yolları ayırdığı bilinmese de hedef küçültebileceği akıllara geliyor. Ekibin, bu aşamada odaklanacağı kilit alanlar merak ediliyor.





PAYLAŞ