Apple sürpriz etkinliği duyurdu - Haberler - indir.com

Apple sürpriz etkinliği duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-03 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz aylarda iki farklı etkinlik gerçekleştirdiği biliniyor. Şimdi ise şirketin bir yeni etkinliği olan “One More Thing” etkinliği için tarih verildi. 10 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte Apple Silicon yonga setli ARM tabanlı ilk Mac bilgisayarların tanıtılması bekleniyor. Son dönemlerde etkinliklere doymayan ABD’li teknoloji devi Apple, bu yıl bitmeden “One More Thing” adlı yeni bir etkinlik daha düzenleyeceğini açıkladı. Son iki ayda iki etkinlik gerçekleştiren şirket, 15 Eylül 2020’de gerçekleştirilen Apple Özel Etkinliği’nde yeni Apple Watch akıllı saatlerini ve yeni iPad cihazlarını, 13 Ekim tarihinde ise “Hi Speed” adlı etkinliği ise iPhone 12 ailesi ve birçok yeni ürünü tanıtmıştı.

Apple’ın 10 Kasım 2020’de gerçekleştireceği “One More Thing” adlı yeni bir etkinliğinde ise diğer etkinliklerde olduğu gibi çevrimiçi olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu etkinlikte ise şirketin 2005’ten beri tercih ettiği Intel işlemci yerine Apple Silicon işlemcilerine sahip ilk Mac modellerin duyurulması bekleniyor.

Apple A15 Bionic hakkında ilk detaylarApple A15 Bionic hakkında ilk detaylar

Apple’ın yeni işlemcili Mac cihazları geliyor

Teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen WWDC etkinliğinde iOS 14 ve iPadOS 14 gibi yeniliklerin yanı sıra Apple mühendislerinin geliştirmiş olduüu yeni Apple Silicon yongaları da duyurulmuştu. Yeni yongalar ile beraber Mac bilgisayarların  gücünün artacağını belirten Apple, bu teknoloji ile beraber daha fazla gücün yanında enerji tüketiminin de düşük seviyelerde olacağını söylüyor. Ayrıca yeni yongaların daha güvenli, daha hızlı ve performanslı olacağı da iddia ediliyor.

Apple CEO’su Tim Cook, Apple Silicon yongalarının duyurulduğu etkinlikteki konuşmasında bu çipleri kullanan ilk Mac bilgisayarların 2020’nin sonunda geleceğini ifade etmişti. Bu ifade ile beraber yüksek bir ihtimalle “One More Thing” etkinliğinde ARM tabanlı yeni Mac bilgisayarları göreceğiz.  


Apple lightning girişinden vazgeçtiApple lightning girişinden vazgeçti
Apple One kullanıma sunulduApple One kullanıma sunuldu

PAYLAŞ