Apple Store'dan Para İadesi Alma İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Apple Store'dan Para İadesi Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-26 18:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cihaz üreticisi Apple, kullanıcılarının mağdur olmaması adına, 2016 yılı itibariyle, Apple Store üzerinden yanlışlıkla satın alınan ürünler sebebiyle kullanıcılardan aldığı paranın iade işlemlerini gerçekleştiriyor. Apple kullanıcıları yanlışlıkla satın aldıkları ya da satın aldıkları ürünleri beğenmedikleri taktirde söz konusu uygulama ve oyunların açıklamalarını yaparak mağazaya yaptıkları ödemeyi geri iade alabiliyorlar. Apple Store'un para iadesi yapma sistemi, uygulama içi satın alma işlemini yaparak ailelerine ciddi sorunlar yaratan çocukların gündemde yer alması ile beraber tasarlanmıştı. Bu durum karşısında Apple, çocukların yaptıkları bu işlemler sebebiyle ailelerini zora sokan çocukların önüne geçebilmek için bu sistem inşa edildi. Üstelik 2016 yılından bugüne de kullanılıyor. Apple Store üzerinden para iadesi almak için yapmanız gerekenler listemizde yer alıyor. Yazımızda yer alan adımları takip ederek Apple Store üzerinden hata ile satın aldığınız ya da beğenmediğiniz uygulamaların ücretlerinin nasıl geri alınacağı hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Apple Store'da Para İadesi Alma

Apple Store üzerinden yanlışlı bir uygulama satın aldıysanız ya da çocuklarınız yanlışlıkla uygulama içi satın alım işlemleri gerçekleştirdiyse, burada giden paralarınızı kolaylıkla geri alabilirsiniz. Param gitti diye üzülmek yerine para iadesi işlemleri için başvuru yaparak giden paralarınızı geri alabilirsiniz.

- Para iadesi almak için işlemlere başlarken ilk aşamada, Apple Sorun Bildir sayfasına gitmeniz gerekiyor. 

- Sayfanın içine girmek için, Apple Sorun Bildir sayfasına giriş yapmak adına uygulamayı satın aldığınız Apple Kimliği ile giriş yapmanız gerekiyor. Sayfaya, ancak uygulamayı satın aldığınız hesabın şifresi ile giriş yapabilirsiniz. 

- Üçüncü adım ise, Apple Kimliğiniz ile giriş işleminizi gerçekleştirdikten sonra tam iki ay içerisinde satın aldığınız oyun, uygulama, müzik, film ve kitaplar liste halinde karşınıza çıkacak.

- İki ay içerisinde satın alınan uygulama ve oyun listesi içerisinden para iadesinin gerçekleştirilmesini istediğiniz içerik ya da uygulamaların yanında yer alan Sorun Bildir bölümüne geçiş yapmanız gerekiyor. 

- Sorun bildir seçeneğine tıkladığınız anda karşınıza açılan sayfadan Sorun Seç listesinden probleminize en uygun olanı seçeneği seçeceksiniz. 

- Liste içerisinde bulunan problemlerden birini seçtikten sonra “Bu sorunu açıklayın” bölümüne İngilizce açıklamanızı yazmanız gerekiyor. Bu aşamada elbette ki üst düzey bir İngilizce bilgisine ihtiyacınız yoktur, çeviri uygulamalarını kullanarak sorununuzu anlatacak kadar çeviri yapsanız size yeterli olacaktır. 

- Bu yöntemler ile para iadesi işlemlerinizi başlatmış olursunuz. Sistem üzerinden yaptığınız açıklama Apple tarafından dikkate alını ve uygulamanın ya da oyunun ücreti satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz karta on gün içerisinde iade işlemi gerçekleştirilir. Uygulama ücretinin geri yatırılma işlemi gerçekleştirildikten sonra uygulamanın yeni güncellemelerini alamayacaksınız ancak uygulamayı kaldırmadığınız sürece sizin olacaktır. 

Apple kullanıcılarının mağdur olmaması adına bu şekilde sistem inşa etmiştir. Bu sistem sayesinde kullanıcıların paraları Apple tarafından iade edilecek ve kullanıcılar beğenmedikleri uygulamaların para iadelerini geri alacaklar. Sorun olarak gördüğünüz işlemlere son vermek size kalmış bir durumdur. 





PAYLAŞ