Apple Store'da Ön Sipariş Dönemi Başlıyor - Haberler - indir.com

Apple Store'da Ön Sipariş Dönemi Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-12 23:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

iPhone kullanıcılarının en sık kullandığı alan olan iOS'un uygulama mağazası App Store güncellemeler ile geliştirilmeye devam ediliyor. Son olarak iOS 11 ile beraber tasarım değişikliklerine giden Apple artık yenilik ile uygulamaların çıkış tarihlerinden 90 gün öncesinde mağazada gösterecek ve bu sayede kullanıcılar ön kayıt yada ön sipariş başlatabilecekler. Apple'ın mobil işletim sistemi olan iOS ve ekosistemde yer alan uygulamalar önemli bir hal almaya başladı. Bu ekosistemde tabletler, bilgisayarlar ve telefonlar bir araya gelirken geliştiricilerin bu sistemde bazı problemleri bulunuyordu.

Bu söz konusu sorun ise uygulamaları yayınlanan geliştiriciler ilk hafta bekledikleri verim ve istatistikleri yakalıyamıyorlardı. Uygulama geliştirmek hem bütçe hemde zaman alırken bu uygulamanın kullanıcıların dikkatini çekmeside bir hayli zor durum olarak gözükyordu. Apple ise politikasında bazı değişiklikler yaparak artık App Store üzerinde yayınlanacak olan bir uygulama için yayın tarihinden tam 90 gün önce mağaza vitrininde o uygulamanın ön kayıt siparişlerini açacak.

Bu sayede kullanıcılar bir süre sonra çıkacak olan ücretli yada ücretsiz uygulamalar için ön kayıt gerçekleştirebilecek. Bu sayede ise uygulamanın yayın tarihi geldiğinde uygulama otomatik olarak kullanıcılara sunulmuş olacak. Ücretli olan bir uygulamanın yayın tarihine kadar fiyat değişikliği olursa bu değişiklikten daha önce satın almış kullanıcılar etkilenmeyecek. Google'ın Android ekosisteminde uzun zamandır sunduğu bu sistem artık rakip platform iOS içinde getirilmiş oldu diyebiliriz.





PAYLAŞ