Apple Store açılış tarihi için resmi açıklama - Haberler - indir.com

Apple Store açılış tarihi için resmi açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Mayıs ayının sonunda dünyanın yavaş yavaş eski haline dönmeye başlayacağının gündemde olduğu bu günlerde teknoloji devi Apple’dan Apple Store’ların ne zaman açılacağına dair resmi açıklama yapıldı.

Dünyayı hızlıca etkisi altına alan corona virüsü pek çok ülkede mağazaların kapanmasına neden oldu. Bu durumdan etkilenenler arasında teknoloji şirketinin perakende mağazaları da vardı. Mağazalarını ne zaman yeniden açacağı merak edilen Apple’dan ise konuyla ilgili resmi açıklama geldi .Apple perakende satış ve insan ilişkileri başkan yardımcısı Deidre O’Brien’ın Apple çalışanlarına yönelik yaptığı açıklamada mağazaların ne zaman yeniden faaliyete geçeği de netlik kazanmış oldu.

Apple'ın geliştirdiği dikkat çekici ürünlerApple'ın geliştirdiği dikkat çekici ürünler

Mart ayında tedbir amaçlı mağazalarını kapatmaya başlayan şirket dünyanın pek çok noktasında virüs mücadelesinin olumlu seyretmesi sonucu mağazalarını yeniden açmaya başlayacak.

Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni!

O’Brien, haftalık olarak çalışanlar için hazırladığı videoda, açılış tarihiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Konuyla ilgili “Bloomberg”den öğrenilen bilgilere göre O’Brien “Her konumdaki sağlık durumunu analiz etmeye devam ediyoruz. Beklentim Mayıs ayı içinde birçok mağazayı kullanıcılara açacağımız yönünde.” Açıklamasını yapsa da, açılış tarihini henüz bildirmedi.

Mağazaların yeniden Mayıs ayında açıklayacağını bildiren başkan yardımcısı aynı konuşmada, Apple’ın içinde bulunduğumuz Nisan ayının ilk günlerinde açmayı planladığı mağazaları hakkında da açıklama yaptı. Bildiğiniz üzere şirketin Güney Kore’deki Apple mağazaları bir süre önce açılmıştı.

Konuyla ilgili O’Brien’ın yaptığı açıklamalara göre Güney Kore’de faaliyete dönen mağazanın girişinde, kullanıcılara bir takım sorular yönetiliyor. Bu sorular arasında ziyaretçinin hastalık geçirip geçirmediğine dair sorular ve nasıl hareket etmesi gerektiği hakkında bilgiler bulunuyor.

Şirketin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mağazalarını ise Haziran ayında yeniden açmaya başlaması bekleniyor. Mağazalar açıldıkça ziyaretçilerini salgın hakkında bilgilendirmeyi planlayan Apple’ın tüm mağazalarının ne zaman faaliyete geçeceği bilinmiyor. Şirket şuanda mağazalarını ülkelerde hastalık yoğunluğu ve sağlık önlemlerine göre açmayı hedefliyor.

 


Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?
NHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddettiNHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddetti

PAYLAŞ