Apple, SSL'e Geçiş Yaptı - Haberler - indir.com

Apple, SSL'e Geçiş Yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-23 10:39:00
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Apple, iOS 10 ile işletim sistemine beklenen yeniliği getirdi. iOS 10 güncellemesi ile sonunda iOS'lar SSL sistemine sahip olacaklar.

İşletim sistemlerinde güvenlik denildiği zaman akıllara adını getirmeyi başaran iOS, yeni güncellemesi ile gücüne güç katacak. Yeni güncellemesi dışında bakıldığında da bu konuda belli bir başarıya ulaşmış olan iOS, güvenlik konusunda birçok kullanıcının da ilk tercihi. iOS 10 ile getireceği güncelleme, bu oranı daha da katlayacak. Uzun zamandır iOS'tan beklenen hamle sonunda iOS 10 güncellemesi ile geliyor. iOS 10 güncellemesinden sonra, SSL sistemi kullanılmaya başlanacak.

Apple, iOS 10'da ciddi değişiklikler yaparak, kullanıcılarına üstün bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. İşletim sisteminin arka planındaki işleyişiyle alakalı değişiklikler dışında, bu güncelleme ile beraber Apple kullanıcıları SSL sistemine de kavuşacak. threatpost'un yaptığı habere göre, iOS 10 güncellemesi ile güncelleme sunucularında sunucuyla tarayıcı arasındaki bilgileri şifreleyen, güncel güvenlik sistemi olan SSL sistemi kullanılmaya başlanacak. iOS 10'dan önce de OTA güncellemeleri SSL aracılığıyla alınmıyordu. Kullanıcılar SSL'den önce de gerekli güvenlik önlemlerini alma imkanına sahiptiler. Fakat iOS 10 ile daha iyisine sahip olabilecekler. Çünkü , SSL ile iOS güncellemelerine başka bir ağdan hacker müdahalesi gelmesi mümkün değil. Apple'ın bu güncellemeyi getirmesi çok uzun zamandır bekleniyordu. Biraz geç kaldığı bir gerçek olsa da, sonunda getirmiş olması kullanıcıları yine memnun edecek. Mesajlaşma uygulamasındaki güvenlik açığı da iOS 10 ile giderildi. Bununla beraber, mail, haritalar uygulaması, klavyedeki güvenilir sertifikaların ayrıştırılmasında da gerekli iyileştirmeler yapılarak, güvenlik açıkları iOS 10'la kapatıldı.

 





PAYLAŞ