Apple siyahi sanatçılara destek verdi - Haberler - indir.com

Apple siyahi sanatçılara destek verdi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 14:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Amerika'da meydana gelen üzücü olayın ardından ülke içerisinde polis ve halk arasındaki gerilim hızlı bir biçimde tırmanmaya başladı. Birçok konuda azınlıkların yanında olan Apple, siyahi sanatçılara destek verdi.

Apple siyahi sanatçılara destek verdi

Geçtiğimiz günlerde siyahi bir vatandaşın gözaltına alma işlemi sırasında boğularak öldürülmesinden sonra Amerika'da birçok insan yaşanan üzücü olay sebebi ile protesto başlatmıştı. Yapılan protestolar neticesinde ülke içerisinde tansiyon yükselirken bazı şirketler siyahi vatandaşları desteklediğini açıkladı.

Apple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilirApple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilir
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Apple Music (@applemusic)'in paylaştığı bir gönderi (30 May, 2020, 8:46ös PDT)

 Apple, birçok konuda azınlık toplulukları desteklediği bilinen bir şirket. Özellikle bu tarz üzücü olaylar sonrasında yapmış olduğu açıklamalar ile birçok kişi tarafından takdir edilen bir şirket, bu defa da siyahi sanatçılar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Şirket resmi Instagram hesabından yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Müziği, yaratıcılığı ve kültürü tanımlayan siyahi sesleri desteklemek için kendi imkanlarımızı kullanıyoruz. Bu an, hepimizi ırkçılığa ve her türlü adaletsizliğe karşı harekete geçmeye çağırıyor. Her ortamda siyahi topluluklar ile dayanışma içerisindeyiz.

Benzer bir biçimde sosyal medyanın iki dev ismi Twitter ve YouTube resmi Twitter hesapları üzerinden siyahi vatandaşlara destek olduğunu belirten ifadelere yer verdi. Bir başka sosyal medya platformu olan Facebook tarafından herhangi bir açıklama olmadığı için birçok kesim bu konu hakkında tepki gösterdi.


Apple Siri için Inductiv'i satın aldıApple Siri için Inductiv'i satın aldı

PAYLAŞ