Apple sistem güncellemelerinde daha az alan kaplayacak - Haberler - indir.com

Apple sistem güncellemelerinde daha az alan kaplayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından yapılan yeni açıklama ile birlikte sistem güncellemelerinde daha az alanın kullanılacağı belirtildi. Böylelikle depolama sorunu yaşayan kullanıcılar için önemli bir geliştirme sağlandı.

iOS 15 ve diğer cihazlardaki işletim sistemi için güncellemelerini devam eden Apple, geliştiriciler için dün 15. versiyonunu sumaya başladı. 3. beta sürümleriyle birlikte sistemde yer alacak yeni özellikler de öğrenilmeye başlandı. Ancak özellikle Apple tarafından yapılan açıklamalarda sistem güncellemelerinde yapılan değişikliklere yer verilmesi kullanıcıları memnun etmeyi başardı. Öyle ki güncellemelerin alınabilmesi adına daha az kullanılabilir depolama alanı gerekeceğini belirten Apple, bazı kullanıcılar için büyük bir sorunu çözebileceğini iddia ediyor.

Apple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilirApple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilir

3. beta kullanıcı dostu yapısıyla dikkat çekiyor!

Apple Developer web sitesinde yer alan yeni gelişmelerde en son iOS 15, iPadOS 15 ve watchOS 8 sürümlerinde yapılan iyileştirmelere yer verildi.  watchOS 8/iOS 15 beta 3 ile birlikte sağlanan bu çözüme göre cihazlarda 500 MB'den daha az depolama alanı varsa, yazılım güncellemesini kullanarak cihazların güncellenmesi sağlanabilecek. Bu bakımdan depolama alanında sorun yaşayanlar, mevcut yenilik sayesinde 500 MB’den daha az bir depolama alanına sahip olsa dahi Apple’ın yeni özelliğiyle birlikte sorunsuz bir şekilde güncelleme alınabilecek. Üstelik mevcut yenilik, artık iPhone, iPad veya Apple Watch modellerinde desteklenecek.

Mevcut yenlik özellikle de Apple Watch Series 3 sahipleri için çok önemli. 2021 yılının başlarında 8 GB dahili depolamaya sahip GPS modelinde Series 3'e watchOS güncellemeleri alamayan kullanıcılar Apple forumlarında ve sosyal ağlarda çok sayıda eleştiri yönelterek durumun çözülmesini istemişti. Güncellemeleri alamayan kullanıcılar için bu durum büyük bir sorun yaratsa da Apple, 2021 yılı sonlanmadan önce mevcut sorunu çözeceğine dair ilk sinyalli verdi.

Apple Beta Yazılım Programı aracılığıyla mevcut yeniliği şimdiden test etmeye başlayacak kullanıcıların yapacağı analizler ve incelemeler, önümüzdeki günlerde daha detaylı bir şekilde yer alacak. Hem iOS 15 hem de watchOS 8'in bu yıl içinde beta programından çıkarak kullanıma sunulması bekleniyor. Bu bakımdan 2021 yılı itibariyle güncellemelerdeki depolama sorunu büyük bir oranda ortadan kaldırılacak.



PAYLAŞ