Apple şirketinin başarısız ürünleri - Haberler - indir.com

Apple şirketinin başarısız ürünleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 11:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Apple, yıllardır teknoloji piyasasında başarılı işler çıkarmaya devam ediyor. Fakat şirketinin her ürünü başarılı bir şekilde sonuçlanmıyor. İşte Apple şirketinin başarısız ürünleri

Apple şirketinin başarısız ürünleri

Teknoloji şirketlerinin içerisinde dünyanın en değerli şirketi unvanını alan Apple, bu şirketi Microsoft'a kaptırsa da piyasadaki yerini korumaya çalışıyor. Fakat bu durum oldukça zor. Çünkü Apple, Çin taraflarında yasaklanmaya devam ediyor. Şirket büyük pazar payını kaybetmenin acısını yaşarken Qualcomm, Apple'ın yakasını bırakmıyor. Şirket her ne kadar son yıllarda başarılı ürünler üretse de geçmişte bazı başarısız ürünleri oldu. İşte bu ürünler:

Apple çentik yüzünden davalık olduApple çentik yüzünden davalık oldu

QuickTake 100

Apple'ın dijital kamera dünyasına girişi için çabaladığı dönemde ürettiği bu ürün, 800 dolardan ucuza satışa sunulsa da beklenen satış rakamına ulaşamadı. 

Apple II Graphics Tablet

1979 yılında ortaya çıkan masaüstü bilgisayar için üretilmiş olan bu çizim tablet, beraberinde bazı sorunlarla geldi. Ayrıca 650 dolarlık fiyatı yüzünden çok da başarılı olamadı. 

iPod çorabı

Apple'ın elektronik cihazları soğuktan korumak için çorap üretmesine anlam vermek gerçekten zor. 29 dolarlık fiyat etiketine sahip olan bu çoraplar, 8 sene piyasada kalmayı başardı. Fakat hiçbir zaman beklenen satış rakamlarına ulaşmayı başaramadı.

Apple Pippin

Rakiplerinin peşinden gitmek isteyen Apple, oyun konsolu üretmişti. Fakat bu konsol sadece 42.000 adet satılarak başarısız oldu. 

Macintosh TV

Masaüstü bilgisayar ile TV'yi bir araya getirmek için üretilmiş bu cihaz, 2 bin doların üstüne fiyata sahipti. Ayrıca kötü performansı sebebiyle de sadece 10.000 birim satılabildi.

Apple Newton MessagePad

John Sculley döneminde ortaya çıkan başarısız ürünler arasında yerini alan Apple Newton MessagePad, el yazısını tanıyan ilk dokunmatik cihaz olacaktı. Fakat 50.000 adet satılabildi ve başarısız oldu. İşte sizler için Apple şirketinin daha öncesinde hangi cihazlarda başarısız olduğunu açıkladık. Bu ürünler arasında ana fikri güzel olan fakat satış rakamına ulaşamayan ürünler olsa da iPod çorabı gibi gereksiz bazı ürünlerde bulunuyor. 

Şirket bu zamanlarda zaten Qualcomm şirketi ile arasındaki gerginlikten dolayı sorunlar yaşıyor. Ayrıca diğer ülkelerden bazıları Apple şirketinin ürünlerini yasaklamaya devam ediyor.


Yeni Nesil iPad Pro Hakkında Apple'dan Çarpıcı İtirafYeni Nesil iPad Pro Hakkında Apple'dan Çarpıcı İtiraf
Apple suçunu kabul etti!Apple suçunu kabul etti!
Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu!Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu!

PAYLAŞ