Apple Siri için Inductiv'i satın aldı - Haberler - indir.com

Apple Siri için Inductiv'i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-29 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple, ön görmüş olduğu potansiyeli olan şirketleri hanesine katmaya devam ediyor. Şimdi ise bu yönlü bir şirketi daha satın almasıyla gündeme geldi. Apple, bu sefer de Kanada merkezli Inductiv şirketini satın aldı. Dünyanın en değerli markalar arasında yer alan ve büyük bir sermayeye sahip olan şirket bu noktada satın alımlara çok kolay bir şekilde devam ediyor. İhtiyacı olduğu şirketleri bünyesine katarak büyümesini sürdüren Apple, şimdi ise Inductiv ile gündeme geldi. Artık Apple’ın hanesine giren Inductiv, söylenene göre yapay zeka üzerine uzman bir şirket haline gelmiş durumda. Verileri düzeltmek ve doğrulamak noktasında yapay zeka yardımı alan sistemler kuran bu şirket, direkt olarak dijital asistan Siri’ye yönelik çalışmalar gerçekleştirecek gibi duruyor. Diğer yandan Inductiv şirketinin makine öğrenme altyapısını geliştiren sistemlere de sahip olduğu ve rakiplerinin gerisinde kalan Siri’yi çok daha gelişmiş bir platform haline getireceği ön görülüyor.

Apple yapay zeka şirketini satın aldı

Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyorHuawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor

Şirketin en güncel satın alımı olan bu yapay zeka şirketi öncesinde yakın zamanda da satın alımlar gerçekleştirdiğini görüyoruz. Buna göre pazardaki en büyük sanal gerçeklik şirketi olan NextVR’ı satın almıştı. Konser ve büyük spor müsabakaları gibi büyük etkinlikleri VR altyapısı ile canlı yayınlama noktasında uzman şirket olan NextVR, Apple’ın geliştirmiş olduğu AR / VR teknolojileri için oldukça mantıklı gözüküyor. Apple’ın bu söz konusu gözlüğünün ise 2022 gibi dönemlerde çıkacağı bekleniyor.

Şirket bu noktada içerik güveni sağlamak adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Fox Sports, NBA, WWE gibi birçok isimle anlaşması yer alan NextVR, Apple için oldukça önemli gözüküyor. Şirket daha öncesinde gelişmiş hava durumu uygulaması Dark Sky’ı satın almıştı. Ondan önce ise Voysis şirketi satın alındı. Voysis ise bilgisayar sistemlerinin konuştuğumuz dili anlamasına yönelik yapay zeka çalışmaları gerçekleştiriyor.


Escobar’ın kardeşi Apple ile davalık olduEscobar’ın kardeşi Apple ile davalık oldu
Apple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilirApple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilir

PAYLAŞ