Apple Silicon işlemcili ilk Mac fiyatı ile gündemde - Haberler - indir.com

Apple Silicon işlemcili ilk Mac fiyatı ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-28 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın yeni nesil Mac bilgisayarlarında yeni Apple Silicon işlemcilerini kullanması bekleniyordu. Şimdi ise şirketin Apple Silicon işlemcili ilk Mac fiyatı detayları ortaya çıktı. WWDC 2020 etkinliği kapsamında tanıtılan Apple modellerinin yeni donanım performansı bir hayli merak ediliyor. Bu yeni sistemle beraber cihazların fiyat noktasında da büyük bir beklentisi bulunuyor. Bugüne kadar Intel işlemcileri tercih eden Apple, kendi geliştirmiş olduğu bu sistem ile modellerinde tamamen bütünleşmiş bir sistem kurmayı hedefliyor. Bu sistem ile beraber gelmesi beklenen ilk bilgisayar modeli için de bazı fiyat tahminleri ortaya çıktı.

Apple Silicon işlemcili Mac fiyatı gözüktü

ARM işlemcili 12 inç MacBook hakkında ilk sızıntılarARM işlemcili 12 inç MacBook hakkında ilk sızıntılar

Apple’ın kendi geliştirdiği ve üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü Apple Silicon için, bazı kaynaklardan yeni gelişmeler paylaşıldı. Önümüzdeki aylarda yeni Mac modelinin kullanıcılar ile buluşması beklenirken, en merak edilen noktalardan birisi ise fiyat politikası oluyor. Gelen ilk detaylara göre ise fiyat noktasında biraz daha uygun fiyatlı rakamlar görmemiz bekleniyor. Öyle ki ortaya çıkan Apple Silicon işlemcili ilk Mac bilgisayarın fiyatı 799 dolar olarak gözüküyor. Günümüz kuru ile ise 5500 TL gibi bir fiyata tekabül ediyor. Öyle ki geleceği yeni bir modeli olan bu cihazın daha ucuz bir fiyatla satışta olması bekleniyor. Bu fiyatla satışta olması beklenen modelin ise 12 inç MacBook olabileceği tahmin ediliyor.

Apple Silicon ile kullanıcılara sunulacak olan yeni 13 inç MacBook Pro için ise 1099 dolar değerinde bir fiyat detayı karşımıza çıkıyor. Bu fiyat ise güncel kur ile 7500 TL gibi bir rakam ediyor. Hali hazırda satışta olan en uygun fiyatlı Mac, 8699 TL ile 13 inç MacBook Air modeli oluyor. MacBook Pro tarafında ise en uygun fiyatı 13 inç MacBook Pro 11.199 TL ile görüyoruz.


2020 içerisinde 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir2020 içerisinde 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir
Evden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttıEvden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttı

PAYLAŞ