Apple Servisi Olmayan Sorunlar Çıkartıp Fazladan Para mı Alıyor? - Haberler - indir.com

Apple Servisi Olmayan Sorunlar Çıkartıp Fazladan Para mı Alıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

CBC News kaynağı tarafından gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda Apple servislerinin telefonlarda olmayan bir sorunu var gibi gösterip kullanıcılardan fazla para aldığı ortaya çıkartıldı. Elektronik cihazlar özellikle günümüzde çok daha fazla problem çıkartıp kullanıcıları servislere yönlendiriyorlar. Bu noktada başarılı bir servis sistemi ile bilinen telefon üreticisi Apple’ın ise bazı skandallara imza attığı iddia ediliyor. Cihazlar normal şartlarda ücretsiz olarak servis kapsamında bulunuyor. Ancak bazı durumlarda ise Apple servisi doğal olarak ek bir ücret ile onarımı gerçekleştirebileceklerini ifade ediyor. Çoğu Apple kullanıcısı markanın vermiş olduğu servis kalitesini bir hayli beğeniyor ve cihazlarını kolay bir şekilde tamir edilmesi ile memnun oluyorlar.

Apple Servis Ücretleri ve Problemleri

Apple’ın her ne kadar sunmuş olduğu servis hizmeti oldukça kaliteli bulunsa da, ücretler noktasında aynı şeyi söyleyemeyiz. Özellikle ekran kırılma problemlerinde cihaz ücretine yakın rakamların çıktığı biliniyor. CNC News tarafından yapılan bir araştırmaya göre Apple servislerinin küçük bir parça sorunu dahi olsa o sorunu önemli bir parça değişimi gibi gösterip tamir ücretlerini yüksek tuttuğu ifade edildi. Bu noktada müşteriler ise gerekenden çok daha yüksek rakamlar ödemek zorunda oluyorlar.

Popüler bir teknoloji sitesi editörü olan Jason Koeblar ise bu Apple servis fiyatları hakkında bazı iddialı açıklamalar yaptı. Buna göre kırılan bir ekrana sahip MacBook’unu Apple Store’a götüren Jason, kendisine 700 dolarlık bir maliyet çıkarttıklarını ifade etti. Ancak Jason Koebler bu sorunu kendisi çözerek sadece 50 dolar maliyet ile hallettiğini ifade ediyor. CBS News ise serviste yaşanan bu sorunları kanıtlamak adına gizli bir kamera ile Apple servisini ziyaret ediyor. Ekran problemini anlatan kullanıcıya 1200 dolar bir fatura çıkartılıyor.

Ancak bir bilgisayar onarım mağazası ise söz konusu bu problemli MacBook’u inceledikten sonra cihazın bir piminin çıktığını ve geri takarak tekrardan görüntü aldığını söylüyor. Bu noktada Apple’ın gereksiz olarak pimi değiştireceğini ve bu sebepten ötürü yüksek bir fatura çıkarttığı anlaşılmış oluyor.

Ancak bilgisayar onarım mağazasındaki Rosmann, bu pimin sadece 75 dolar gibi bir bedeli bulunduğunu da ifade ediyor. CBS News söz konusu MacBook’u Apple’a yaptırmış olsa idi, 1200 dolar fazladan bir para ödemiş olacaktı. Apple’ın ise bu söz konusu iddialara karşılık bir açıklaması henüz bulunmuyor. Ancak şirketin servis ücretlerinin pahalı olduğuna dair düşüncelere karşı çıktığı da biliniyor. Apple’ın bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor.  





PAYLAŞ