Apple şarj sorunu yaşayan MacBook modelleri için pil değişim programı başlattı - Haberler - indir.com

Apple şarj sorunu yaşayan MacBook modelleri için pil değişim programı başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Arada sırada düzenlediği kampanyalarla kullanıcılarının yüzünü gülümseten Apple  2016 ve 2017 model MacBook Pro'lar için ücretsiz pil değiştirme programı başlattı. MacBook’ları 1'in üzerinde şarj olmayan ve "Servis Önerilir" uyarısıyla karşılaşan tüm kullanıcıların Apple'a başvurması tavsiye ediliyor.

Eski cihazları için destek veren yeni bir kampanya başlatan Apple 2016 ve 2017 senesinde üretilen Macbook Pro modelleri için batarya değişim kampanyası başlattı. Bildiğiniz teknolojik cihazların pil ömrü bir süre sonra tükeniyor. Bu durumda pilin değiştirilmesi ya da cihazın yenilenmesi gerekiyor. Bu durum teknolojik aletlerle birlikte kullanıcıların prizlere bağımlı olmasına neden oluyor. Özellikle MacBook Pro modelleri için büyük bir problem olan bu sorunla ilgili kullanıcı şikayetlerini dikkate alarak harekete geçen Apple ise batarya değişim kampanyası başlatarak program için Apple Destek sayfasında bir makale de yayımlandı.

M1 destekli MacBook dizüstü bilgisayarlar çökmeleri bildiriyorM1 destekli MacBook dizüstü bilgisayarlar çökmeleri bildiriyor

M1 destekli MacBook dizüstü bilgisayarlar çökmeleri bildiriyor

Apple, söz konusu destek sayfasında yapmış olduğu açıklamada, “Çok az sayıda müşteri 2016 veya 2017 MacBook Pro bilgisayarlarında pilin %1'den fazla şarj olmaması sorunu yaşamıştır. Bu aygıtlardaki pil sağlığı "Servis Öneriliyor" iletisini gösterir. Pil sağlığı pilin Normal olduğunu gösteriyorsa piliniz bu sorundan etkilenmemiştir.” ifadelerine yer verdi. “2016 veya 2017 MacBook Pro'nuz bu davranışları gösteriyorsa pilinizin ücretsiz olarak değiştirilmesi için Apple'la irtibat kurun.” diyen Apple, "Bilgisayarınız ücretsiz pil değişimine uygun olup olmadığının doğrulanması için servis işleminden önce incelenir. Apple ayrıca bu sorunun diğer 2016 ve 2017 MacBook Pro bilgisayarlarda yaşanmasını önlemek üzere bir macOS güncellemesi yayımlamıştır. Lütfen macOS Big Sur 11.2.1 veya sonraki bir sürüme güncelleyin ya da macOS Catalina 10.15.7 ek güncellemesini yükleyin.” diyor.

MacBook’ta pil sağlığı nasıl kontrol edilir?

  • macOS Big Sur’da;
    • #Adım 1: Apple menüsünü açın
    • #Adım 2: Sistem Tercihleri'ne giriş yapın
    • #Adım 3: Kenar çubuğunda Pil'i seçin ve ardından Pil Sağlığı'na tıklayın
  • macOS Catalina ve önceki macOS sürümlerinde;
    • #Adım 1: Option tuşuna basılı tutun
    • #Adım 2: Pil simgesine tıklayın

Eğer sizde 2016 ya da 2017 model bir MacBook Pro'ya sahipseniz ve bataryanız yüzde 1'in üzerine çıkmıyorsa batarya değişim programına dahil olmak için Apple destek birimine sorunu bildirmenizi öneririz.

 


Apple MacOS Big Sur 11.2 güncellemesini yayımladıApple MacOS Big Sur 11.2 güncellemesini yayımladı
Yeni MacOS Bir Sur güncellemesi veri kaybına neden olabiliyorYeni MacOS Bir Sur güncellemesi veri kaybına neden olabiliyor

PAYLAŞ