Apple şarj konusunda yeni bir adım atıyor - Haberler - indir.com

Apple şarj konusunda yeni bir adım atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın geçtiğimiz günlerde bir sürpriz hamle yaparak 2020 model iPhone SE cihazını tanıttığını gördük. Şirketin asıl yeni nesil amiral gemisi modelleri için büyük beklentiler olurken, hafta boyunca yeni cihazlar hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Bu hafta içinde iPhone 12 ve 12 Pro Max modellerinin varsayılan tasarımını ortaya çıkartan sızıntılar sonrasında şimdi ise Apple’ın şarj noktasında yeni hamleler yapacağı belli oldu.

Apple şarj noktasında öne çıkacak

LİDAR kameralı iPhone 12 geliyorLİDAR kameralı iPhone 12 geliyor

Teknoloji analisti Jon Prosser tarafından Apple’ın önümüzdeki yıllarda USB-C’li iPhone modlelerini piyasaya sürmeyeceğini ve bu durum yerine ise şirketin tamamen kablosuz şarj destekli ürünler üreteceğini ve şarj noktasında devrim niteliğinde gelecek hedeflediğini söyleyen tweet paylaştı. Bu durum ise geçen yıl tamamen kablosuz şarj destekleyen bir iPhone hakkında ortaya çıkan söylentileri de güçlendirmiş oluyor. Konu hakkında Jon Prosser “Bunu söylememem gerekiyor gibi hissediyorum ama hayır, iPhone 12’de kesinlikle USB-C yok. Apple, USB-C’ye geçmeden önce şarj girişi olmayan telefonlar üretecek.” Sözlerini dile getiriyor.

Apple cephesi için yaklaşan iPhone 12 modelinde şarj girişi olmadan mı piyasaya sürülecek yoksa Lightning bağlantısı ile mi gelecek belli olmuş değil. Ancak şarj girişi olmayan iPhone cihazların 2021 yılında gelmesi ve bu yılın yeni iPhone cihazlarının ise USB-C ile gelmesi bekleniyor. Bakalım Apple’ın eylül ayı döneminde sunacağı yeni iPhone 12 serisi ne gibi özelliklere sahip olacak göreceğiz.


iPhone 12 tasarımı değişiyoriPhone 12 tasarımı değişiyor
Resmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ