Apple sanal gerçeklik şirketi NextVR’ı satın aldı - Haberler - indir.com

Apple sanal gerçeklik şirketi NextVR’ı satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple yapmış olduğu açıklama ile beraber, sanal gerçeklik (VR) formatında canlı etkinlikler yayınlama konusunda uzmanlaşmış bir sanal gerçeklik şirketi olan NextVR'ı satın aldığını doğruladı. Konuyla ilgili olarak bir önce haber sızdırılsa da doğrulanmayan satın alma sonunda resmiyet kazandı. Apple, NBA 2019 finalleri sırasında ve başka birçok etkinlikte daha sanal gerçeklik şovları yapan NextVR'ı kendi bünyesine kattığının bilgisini verdi. Apple bünyesinde yer alan şirket sözcüsü, NextVR'ın satın alınmasından sonra sorulan sorulara karşılık olarak "Apple zaman zaman daha küçük teknoloji şirketlerini satın alıyor ve genellikle amacımızı veya planlarımızı tartışmıyoruz" dedi.

NextVR'ın sitesinde; 'NextVR yeni bir yöne ilerliyor. Sanal gerçeklikte spor, müzik ve eğlence deneyimleri için bu harika platformu oluşturmada oynadığınız rol için dünyadaki ortaklarımıza ve hayranlarımıza teşekkür ederiz.' ifadelerine yer verildi.

Apple Store karanlık mod desteğine kavuştuApple Store karanlık mod desteğine kavuştu

Apple, NextVR'ı neden satın aldı?

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, teknolojiyi muhtemelen Apple TV+ ya da sanal etkinlikler aracılığıyla içerik sunmanın yeni yollarını keşfetmeye yardımcı olması konusunda kullanacak.  Konuyla ilgili bir diğer konu ise Apple şirketinin eğlence ve oyun kullanım durumlarının yanı sıra aynı zamanda sanal ve artırılmış gerçeklik kulaklığı geliştirildiği bildiriliyor. NextVR gibi satın alma da bu alanda şirketin yeni ürünlerini geliştirmesi için yardımcı olabilir. Apple ve NextVR arasındaki satın alma detayları açıklanmasa da, anlaşmanın yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında yapıldığı düşünülüyor. Bu sayede şirket kendi bünyene bir yeni şirket daha katmış oldu. 


Apple Music Apple Music "Yerli Müzik Türkiye" ile sanatçılara destek verecek
Intel Apple'a ayrıcalık tanıyorIntel Apple'a ayrıcalık tanıyor
Apple bilgisayarlarda pil ömrü nasıl görülür?Apple bilgisayarlarda pil ömrü nasıl görülür?

PAYLAŞ