Apple Salı günü yeni ürünlerini tanıtıyor - Haberler - indir.com

Apple Salı günü yeni ürünlerini tanıtıyor

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 11:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple, salgın nedeniyle şirketin üst üste yedinci sanal lansmanı olan Salı günü yıllık iPhone etkinliğini düzenliyor.

Analistlere göre şirketin AirPods ve Apple Watch için yeni iPhone’lar ve güncellemeler sunması bekleniyor.

Çip maliyeti yüzünden Apple ürünlerinin fiyatı artabilirÇip maliyeti yüzünden Apple ürünlerinin fiyatı artabilir

Apple’ın heyecan dolu sonbahar lansmanları şirketin bir imzası. YouTube ve Apple’ın web sitesinde dünya çapında medyanın ilgisini, milyonlarca izleyiciyi topluyorlar ve Apple’ın satışlarının en yüksek olduğu bir tatil sezonu pazarlama saldırısı için zemin hazırlıyorlar. İnsanlar evden çalıştığı için bu yıl Apple’ın tüm ürün segmentleri yıprandı. Geçen çeyrekte, iPhone gelirleri yıldan yıla %50 artarken, Mac ve iPad gelirleri dönem içinde sırasıyla %16 ve %12 arttı. Saatler ve AirPod’lar gibi cihazları içeren “diğer ürünler” işi, yıldan yıla %40 arttı. Apple, tatil öncesi yeni bir ürün listesi ile ivmeyi devam ettirebilir.

MacBook Pro ile Apple Pencil birleşiyor

Geçen yıl Covid nedeniyle Apple yeni saatlerini Eylül ayında tanıttı ve ardından Ekim ayında bir iPhone 12 etkinliği izledi. İPhone 12 yepyeni bir tasarım ve 5G tanıtıldı.

Yeni iPad’ler ve MacBooks Pro dizüstü bilgisayarlar da bu sonbaharda bir güncellemeyle geliyor. Apple’ın tüm sonbahar lansmanlarını tek bir yayın etkinliğinde toplayıp toplamayacağı veya bunları dağıtıp yaymayacağı belli değil.

İşte Apple’ın Salı günü tanıtabileceği bazı ürünler;

iPhone 13

Apple’ın en önemli ürünü, Apple’ın 2020 satışlarının yarısını oluşturan iPhone’dur. Geçen yıla kadar şirket, 2012′den bu yana her Eylül ayında yeni modellerini duyurdu.

Geçen Ekim ayında Apple dört iPhone modeli piyasaya sürdü: daha küçük 599 dolarlık iPhone 12 mini, 829 dolarlık iPhone 12, 999 dolarlık üst seviye iPhone 12 Pro ve 1.099 dolarlık iPhone 12 Pro Max. Tüm iPhone 12′ler 5G bağlantısı ve yeni, daha kare bir tasarımla geldi.

Bu yılki ürün serisinin aynı ekran boyutları ve fiyatlarıyla geçen yıla benzer olmasını bekleyin. Önde gelen bir Apple analisti olan TF Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun araştırması, bu yılki büyük değişikliğin, cihazın yüz tanıma kameralarını tutan iPhone ekranının üst kısmındaki daha küçük bir çentik kesmesi olabileceğini öne sürüyor. Çentik boyutu, 2017′de piyasaya sürülmesinden bu yana aynı kaldı.

Kuo’ya göre, yeni iPhone’lar daha büyük pillere ve yeni dahili alan tasarrufu sağlayan tasarım sayesinde biraz daha ağırlığa sahip olabilir. Önceki yıllarda, yeni iPhone’lar kamera ve işlemci yükseltmeleriyle geldi ve Kuo’ya göre bunun bu yıl gerçekleşmesi neredeyse kesin.

Apple’ın yeni iPhone’ları nasıl adlandıracağını henüz bilmiyoruz. Apple, daha önceki bazı cihazlarına, bu yılın beklentilerine uyacak şekilde, esas olarak dahili değişiklikleri ifade eden “S” cihazları adını verdi. Bu, iPhone 12′ler olarak adlandırılabileceği veya Apple’ın değişikliklerin bunu garanti etmek için yeterli olduğuna karar vermesi durumunda iPhone 13 olarak adlandırılabileceği anlamına gelir. Bunu henüz bilmiyoruz.

Apple Watch

Apple, 2016′dan beri her Eylül ayında yeni Apple Watch modelleri piyasaya sürüyor. Bu, Apple’ın 2020 satışlarının %11′ini oluşturan giyilebilir ürünler işinde önemli bir üründür.

Geçen yıl Apple, üst düzey Series 6′yı ve orta sınıf Apple Watch SE’yi tanıttı. Bu yılki üst düzey Apple Watch’a muhtemelen Apple Watch Series 7 adı verildi. Kuo, geçen yıl 2021 modellerinin ”önemli bir form faktörü tasarım değişikliği” olacağını tahmin etmişti.

Bloomberg News’e göre tasarım aynı zamanda ekran boyutunda hafif bir artış içerecek ve bu da saatin ekranında %16 daha fazla piksele eşdeğer olacak. Bloomberg, Apple’ın daha büyük ekranlardan yararlanmak için bir kullanıcının 24 saat diliminin tümünü aynı anda görmesine olanak tanıyan yeni saat yüzleri tanıtacağını söyledi.

Bazı Apple Watch modelleri, üretim sorunları nedeniyle yetersiz kalabilir. Nikkei Asia, bu ay Apple’ın montaj zorlukları nedeniyle üretimi ertelediğini söyledi. Raporda ayrıca Apple’ın bu yıl kan basıncı algılama özelliği ekleyebileceği öne sürüldü, ancak The Wall Street Journal ve Bloomberg, özelliğin bu yıl gelmeyeceğini söyledi. Apple, Watch üretimi hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Geçtiğimiz yıllarda Apple, piyasaya sürülmeden önce milyonlarca cihaz üretmekte sorun yaşarken, çıkış tarihini sunumdan haftalar veya aylar sonra erteledi. Örneğin 2017′de iPhone X’i Eylül ayında duyurdu ancak Kasım ayına kadar göndermedi.

AirPods

AirPod’lar, 2020′de yıllık 30 milyar doları aşan, 2019′a göre %25′lik bir artışla Apple’ın giyilebilir işinin önemli bir bileşenidir.

Ürünün Apple için önemi artsa da şirket, yeni tasarım ve gürültü engelleme ile üst düzey AirPods Pro’yu tanıttığı Ekim 2019′dan bu yana yeni AirPod’ları piyasaya sürmedi. Gürültü engelleme özelliği olmayan en son 159 dolarlık AirPods, Mart 2019′da duyuruldu.

Hafta sonu yatırımcılara yönelik bir notta Kuo, Apple’ın yeni bir AirPods 3 piyasaya süreceğini söyledi. Apple’ın mevcut AirPod’ları daha düşük bir fiyata satmaya devam edebileceğini söyledi. Bloomberg’e göre yeniden tasarım, AirPod’ların daha geniş bir kasa ve daha kısa gövdelerle AirPods Pro’ya daha çok benzemesini sağlayacak.

iPad

Apple yeni iPad’leri duyurursa, Covid-19 salgını insanları evden çalışmaya ve öğrenmeye zorlayarak bilgisayar satışlarında artış sağladığından, ürünün şirket için ne kadar önemli hale geldiğini vurgulayacaktır.

Apple’ın 2021 mali yılının ilk üç çeyreğinde şirket, geçen yıla göre %39′un üzerinde bir artışla 23.6 milyar dolarlık iPad geliri bildirdi.


Apple bütünleşik klavyeli iMac ile piyasaya çıkış yapıyor!Apple bütünleşik klavyeli iMac ile piyasaya çıkış yapıyor!
Apple, Epic Games ile olan davasını kaybetti!Apple, Epic Games ile olan davasını kaybetti!

PAYLAŞ