Apple sahte ürünlere savaş açtı - Haberler - indir.com

Apple sahte ürünlere savaş açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 09:06:04
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple, kendi ürünlerini taklit eden kişi ve firmalar için özel bir ekip kurarak kapsamlı bir araştırma başlattı.

Apple, pandemi nedeniyle zorlu bir süreçten geçerken bu durumu lehine çevirmek isteyen firma ve kötü niyetli kişilere yönelik de yeni bir hamle yapmak zorunda kaldı. Sahte ürün satışları nedeniyle şirket imajının zedelenmesi ve kullanıcılara yönelik aldatıcı hareketlere izin vermek istemeyen teknoloji devi, bu tür durumlara karşı özel bir ekip kurdu.

Huawei Apple ve Samsung'tan 5G patent ücreti alacakHuawei Apple ve Samsung'tan 5G patent ücreti alacak

Sahte ürünlere özel ekip

Apple içerisinde sadece sahte ürünlerin tespit edilmesi adına özel bir uzman ekibin oluşturulması oldukça dikkat çekti. Uzman ekip tarafından yapılan çalışmalar sayesinde bugüne kadar 1 milyonu aşkın sahte ürün internetten kaldırıldı. Sosyal medya ve popüler satış siteleri başta olmak üzere dünya genelinde internet üzerinden araştırmalar yapan uzmanlar, böylece satış yapan kişilere yönelik yaptırım uygulayabiliyor. AliExpress gibi dünya genelinde kullanılan sitelerde çok sayıda sahte ürüne yer verilirken, bazı kullanıcılar bu ürünleri orijinal ürün sanarak satın alabiliyor. İndirim gibi çeşitli gerekçelerle düşük fiyatlarla satış yapmayı başaran sahte ürün satıcıları ise kullanıcıların cihazlarında ciddi problemlerin yaşanmasına neden olabiliyor.

Apple ise hem kullanıcıların güvenliğini sağlamak hem de şirket üzerinden kötü bir imajın yaratılmasını önlemek adına ekibiyle aktif bir şekilde mücadele veriyor. Satış yapan kişilere yönelik ciddi ihmallerin olması halinde adli süreç de başlatılırken bugüne kadarki mücadelede önemli bir başarı elde edilmiş görünüyor.


Apple'dan A14X işlemcili yeni iPad modelleri geliyorApple'dan A14X işlemcili yeni iPad modelleri geliyor

PAYLAŞ