Apple sadece doğrulanmış aşı kayıtlarını gösteren uygulamalara izin verecek - Haberler - indir.com

Apple sadece doğrulanmış aşı kayıtlarını gösteren uygulamalara izin verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-18 13:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, sadece sağlık yetkilileri tarafından doğrulanan Covid-19 aşılama uygulamalarına onay vereceğinin bilgisini verdi. Cupertino merkezli akıllı cihaz üreticisi, uygulamaların sadece doğrulanmış aşı kayıtlarını gösterdiğinden emin olmayı amaçlıyor. 

Yakın zaman içerisinde seyahat edebilmek, okula gidebilmek veya işyerine gidebilmek için aşı uygulamasını tamamladığınızda gösterilen kanıta ihtiyaç duyulacağı düşünülüyor. Bu sebeple, kolay bir şekilde yanınızda kolaylıkla taşıyabileceğiniz aşı kanıtı olarak gösterilen uygulamalar geliştirilmeye başladı ve Apple bu uygulamaların sadece meşru bilgiler sunduğundan emin olmak adına yeni bir kural oluşturdu.

ABD kongresi Apple'a gizlilik için yeni bir çağrıda bulunduABD kongresi Apple'a gizlilik için yeni bir çağrıda bulundu

Uygulamaların sadece doğrulanmış aşı kayıtlarını gösterilmesi amaçlanıyor

Teknoloji dünyasının liderlerinden Apple, geliştirici sayfası üzerinde yayınladığı duyuru ile ilgili olarak aşı kayıtlarına dayalı olarak sağlık geçişleri oluşturan uygulamaların, halk sağlığı yetkilileri tarafından tanınan şirketler ve kuruluşlarla çalışan geliştiriciler aracılığı ile gönderilmesi gerektiği dile getirildi. Konuyla ilgili olarak açıklanan kural çerçevesinde Apple, alakalı olan uygulamaları sadece test kiti üretenler, sağlık hizmeti verenler ya da sağlık kurumları tarafından onaylanan diğer benzer kuruluşlar ve şirketlerin piyasaya sürmesi durumunda onaylanacak. 

Aynı zamanda bu şirketin, direk olarak hükümetten, tıbbi ve diğer yetkili kurumlardan yapılan başvuruları da onaylayacağı belirtildi. Apple, iOS'ta indirilen bu uygulamaların sadece doğrulanmış aşı kayıtları sunduğundan emin olmanın yanı sıra, bu hareketin hassas verileri sorumlu bir şekilde işleyebilen uygulamaları onaylamasını sağlamak adına olduğu dile getirildi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Apple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyorApple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyor
Ren Zengfei'den Apple açıklamalarıRen Zengfei'den Apple açıklamaları
Apple şarj sorunu olan Apple Watch'ları onarım kampanyası başlattıApple şarj sorunu olan Apple Watch'ları onarım kampanyası başlattı

PAYLAŞ