Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu - Haberler - indir.com

Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 12:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Markalar arası ilginç istek ve teklifler ile karşılaşmaya devam ediyoruz. Bunlardan birisi olan Apple’ın modem tedariği için Qualcomm şirketinden ilginç bir istekte bulunduğu ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere mobil işletimci ve bağlantı teknolojilerinde öne çıkan Qualcomm şirketi ile beraber Apple arasında bir süredir devam eden bir dava bulunuyor. Bu dava hakkında ise Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf tarafından Kaliforniya’ya bağlı olan bir federal mahkeme de ifade verildi. Söz konusu bu ifadeye göre Apple, Qualcomm’dan iPhone ürünlerinde kullanılmak için modem tedariğine yönelik 1 milyar dolarlık bir teşvik ücreti teklif edildi. Bu ödeme ile beraber Apple’ın Infineon Technologies’i geçerek başka tedarikçilerde yaşayacağı maliyet sorununu da çözmüş olacak.

Apple ve Qualcomm Davası

Apple'dan yeni iPhone'ler için pilli kılıfApple'dan yeni iPhone'ler için pilli kılıf

Diğer yandan CEO Mollenkopf, Apple’ın ne kadar bir sayıda modem çip siparişi vereceği üzerine bir güven sağlamadığını ve teşvik ücretlerinin ise piyasada bulunan bir yöntem olduğunu ifade etti. Bu durum Qualcomm’ın Apple ile tedarikte modemlerin yeteri miktarda satılacağından emin olabilmek için bir ön koşul olduğu belirtiliyor. Qualcomm şirketi 2011’den beri Apple ürünlerinde yer alan modemlerin tek tedarikçisi durumunda. Qualcomm ise tedarik ettiği ürünlerde Apple’a indirim uyguluyor ve Apple’ın başka tedarikçi aramaya başlamasıyla beraber Qualcommun uygulamış olduğu indirimi sonlandırmasına sebep oldu. Bu durumda ise Apple’ın başka tedarikçiler ile Qualcomm çipi sevketmesi maliyet anlamında çok daha pahalı olacak.

Apple, Qualcomm çalışanlarını baştan çıkartıyor!

Apple tedarikçi zinciri Tony Blevins tarafından daha önce verilen bir ifadeye göre Qualcomm’un Apple için baika tedarikçilerle çalışmayı bir seçenek olmaktan çıkarmak adına elinden geleni yaptığını ifade etmişti. Bakalım Apple ve Qualcomm şirketi arasında yaşanan bu tedarikçi firma ve indirim oranları problemi nasıl sonuçlanacak yakın zamanda göreceğiz.


Apple, 7. nesil iPod üzerinde mi çalışıyor?Apple, 7. nesil iPod üzerinde mi çalışıyor?
Düşen satışlar Apple'ın planlarını değiştirdi, işe alım yavaşladıDüşen satışlar Apple'ın planlarını değiştirdi, işe alım yavaşladı

PAYLAŞ