Apple, Qualcomm ile yolunu arıyor - Haberler - indir.com

Apple, Qualcomm ile yolunu arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple hakkında çeşitli analizler yapan ünlü isim Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, en erken 2023 yılında olmak üzere iPhone akıllı cihazlarda kendi 5G modelini kullanacak. Bu, şirketin Qualcomm ile aralarında olan bağın kopmasını sağlayacak ki bu gelişme sonucunda Android akıllı cihaz fiyatları dahi bu durumdan etkilenebilir. 

Dünyanın en başarılı teknoloji şirketlerinin başından gelen Apple, şirket içi yerleşme çalışmalarını yeni ürünleri kapsayacak şekilde geliştirecek gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak yatırımcılara yeni bir not gönderen dünyaca ünlü Apple analisti, Ming-Chi Kuo, şirketin iPhone akıllı cihazlarda kendi işlemcilerinin yanı sıra kendi 5G modellerini kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlandığı dile getirildi. "Apple'ın en erken 2023'te olmak üzere iPhone'larda kendi tasarımı 5G temel bant yongalarını kullanacağını öngörüyoruz" diyen Kuo, bu şekilde şirketin şu anki 5G modem tedarikçi olarak bilinen Qualcomm ile bağını koparabileceği aktarılıyor. Bu durum karşısında, Apple'ın kar oranını artırabilmesi açısından olumlu bir gelişme olarak görülse de Qualcomm için tehlike çanların çalabilir.

Xiaomi satışları Apple'ın önüne geçtiXiaomi satışları Apple'ın önüne geçti

Apple, Qualcomm ile bağını koparıyor mu?

Kuo tarafından yapılan açıklamalara göre üst segment akıllı cep telefon pazarında 5G Android telefon satışlarında bir durgunluk olduğu gözüküyor. Bununla beraber Qualcomm, Apple ile olan tedarik anlaşmasını da kaybetmesiyle beraber daha fazla satış yapabilmek için uygun fiyatlı cep telefonlarda da 5G desteği sunmak ve MediaTek ile daha çekişmeli bir rekabete girmek zorunda kalabilir. 

Kuo'nun aktarmış olduğu bilgilere göre Apple'ın kendi 5G modellerini üretmeye başlamasıyla beraber Qualcomm, markalar karşısında elinde tuttuğu pazarlık gücünü önemli oranda kaybedebilir. Böylelikle giriş ve orta segmentte yakın zaman içerisinde daha uygun fiyatlı olan 5G akıllı cep telefonlar görebilmek mümkün olabilir. Elde edilen bilgiler şu an için tahminden ibaret olup gelecek günlerde kesin veriler elde edilmesi bekleniyor. 


Apple şirket içi yazışmaları: “Netflix’i cezalandırmalı mıyız?”Apple şirket içi yazışmaları: “Netflix’i cezalandırmalı mıyız?”
Google Play Store veri takibinde Apple'ı takip edecekGoogle Play Store veri takibinde Apple'ı takip edecek
Apple'ın yeni özelliği Apple Card nasıl çalışıyor?Apple'ın yeni özelliği Apple Card nasıl çalışıyor?

PAYLAŞ