Apple podcastler toplayıp bunları koleksiyon haline getiren Scout FM girişimini satın aldı - Haberler - indir.com

Apple podcastler toplayıp bunları koleksiyon haline getiren Scout FM girişimini satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 14:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın hali hazırda bulunan Podcast deneyimini geliştirmek ve daha iyi seviyeye getirmek adına çalışmaları devam ediyor. Şimdi ise şirket, bu yönli Bloomberg kaynaklı habere göre Scout FM podcast uygulamasını satın aldığını duyurdu. Pazarda podcast noktasında başarılı olan Scout FM web sitesi bu satın alım ile beraber kapatıldı. Ancak iPhone cihazlarda, Android cihazlarda ve Amazon akıllı hoparlörlerinde bu servisin uygulaması kullanılmaya devam edilebiliyor. Scout FM, bir radyo istasyonuna benzerliği ile dikkat çekiyor. Ancak podcast deneyimini de artırmak için çeşitli noktaları barındıran podcast istasyonları oluşturdu.

Apple, Scout FM podcast uygulamasını satın aldı

Spotify popüler podcastler için yeni bir özellik eklediSpotify popüler podcastler için yeni bir özellik ekledi

Hem Android hem de iOS tarafında popüler bir uygulama olan Scout FM, podcast’leri daha sindirilebilir bir formatta sunuyor. Apple’ın Podcast’i gibi uygulamalar dinleyicilerin şovlarını seçmesini isterken, Scout FM ise karasal radyo programlarına benzer olarak bir sistem ile özel olarak seçilmiş içerğe sahip kanallar ile bulunuyor. Apple’ın en büyük rakiplerinden olan Spotify, podcast noktasına da önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu noktada ise Apple rekabete teşvik oluyor ve Podcast uygulamasına özel olarak orijinal podcast içeriği aracılığı ile podcast tekliflerini iyileştirmeyi hedefliyor.

Apple bu noktada diğer yandan orijinal film ve tv içeriğinin bazılarından ses yan ürünleri oluşturmayı da hedefliyor. Ancak gelecek zamanda Apple TV+ şovlarını da bağlanabilecek orijinal podcast programları satın almayı da planlıyor.


Spotify video podcast özelliği aktif edildiSpotify video podcast özelliği aktif edildi
Spotify podcast anket özelliği kullanıma alınıyorSpotify podcast anket özelliği kullanıma alınıyor

PAYLAŞ