Apple Podcast üyelikleri kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Apple Podcast üyelikleri kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 17:15:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

WWDC etkinliğinden beri yeni özelliklerini hızla yayımlamaya devam eden Apple, Podcast’ler, özelliğin ilk kez kullanıcılara sunulduğunu duyurulan tarihten yaklaşık bir ay sonra, 170’den daha fazla ülkede uygulama içi abonelikleri de sunmaya başladı. Ancak incelemeler bu ülkelerin arasında henüz Türkiye’nin yer almadığını gösteriyor.

Uygulama içi satın alma özelliğinin kullanıma sunulmasıyla birlikte kullanıcılar reklamsız içeriklere ve bazı durumlarda bölümlere erken erişim gibi özel avantajlara erişim amacıyla programları ve kanalları desteklemek adına ödeme yapabiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar temelde bir podcast ağını desteklemek ve bu ücretli avantajların yayımladığı tüm programlardan yararlanmak için de bir kanala erişim amaçlı ödeme de yapabilirler.

Apple'ın yeni Beats Studio Buds'ın Türkiye fiyatını açıkladıApple'ın yeni Beats Studio Buds'ın Türkiye fiyatını açıkladı

Apple ücretli Podcast servisi ilk defa görüldü

Apple Podcast’ler içinde başlayan ücretli abonelik özelliği yurt dışında popüler olan bazı büyük programlara ve kanaları kapsıyor. Kendi uygulama içi içerikleri için abonelik satarak ismini duyurmayı başaran Luminary, şimdi de Apple üzerinden abonelik satışlarına başladı. Bunun yanı sıra NPR da Wondery gibi reklamsız abonelikler satıyor.

Kullanıcıların bu içeriklere erişebilmek için önce ödeme yapmaları gerekiyor. Ardından akış içindeki her içeriğe erişebilecekleri “Abone Sürümü” etiketi görecekler. Yapılan açıklamalar kayıt işleminin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini ve kullanıcıların abone olmak için tek bir düğmeye basmalarının yeterli olduğunu gösteriyor. Tüm sistem Apple’ın yerleşik ödeme işlemiyle çalışıyor.

Bu noktada şirketin en büyük rakibi Spotify da hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda abonelik tabanlı podcast’leri sunmaya başlamıştı. Ancak uygulamada şuan da henüz için uygulama içinde abonelik düğmesi bulunmuyor. Bunun yerine kullanıcıların bir kanalı desteklemek için harici bir Anchor web sayfasına bağlanması gerektiriyor. Apple’ın “Abone Ol” düğmesini Apple Podcast’ler uygulamasına getirmesi ise kullanıcılar açısından zaman tasarrufu sağlıyor ve aboneliği daha kolay hale getiyior.

 


Apple Watch 7 için yeni detaylar sızdırıldıApple Watch 7 için yeni detaylar sızdırıldı

PAYLAŞ