Apple Podcast Türkiye'ye geliyor - Haberler - indir.com

Apple Podcast Türkiye'ye geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Bir takım aksaklıklar ve gecikmelerin yaşanmasının ardından Apple Podcast'ler için yeni uygulama içi aboneliklerini gelecek hafta içerisinde sunuyor. Şirketin dün akşam saatlerinde podcast yayıncılarına gönderilen program gruplarına olan aboneliklerin ve kanalların küresel olarak lansmanının 15 Haziran'da gerçekleşeceği dile getirildi. 

Apple, uygulama içi abonelikleri ilk olarak nisan ayı içerisinde duyurmuş ve söz konusu bu hizmetin mayıs ayı içerisinde kullanıma geçeceği dile getirilmiş. Daha sonra, içerik oluşturuculara e-posta göndererek, muhtemelen yakın tarihli bir arka taraf güncellemesi ile ortaya çıkan sorunlar sebebiyle "içerik oluşturucular ve dinleyiciler için en iyi deneyimi sunduğundan emin olmak" amacıyla söz konusu bu özelliğin lansmanının haziran ayına kadar erteleneceği bildirildi. Podcast aboneleri sayesinde, dinleyiciler diğer avantajların yanı sıra erken erişim ve reklamsız olan içerikler için belirli bir programa ya da ağlara abone olabilirler. 

Rtük sonunda Spotify'ın başvurusunu onayladıRtük sonunda Spotify'ın başvurusunu onayladı

Çıkış tarihinin ertelenmesinin ötesinde ise podcast yayıncıları Apple'ın abonelik tekliflerine hazırlık yapmak adına en son Podcast güncellemesinin sistemi tamamen bozduğunu şikayet ediyor. Podnew iki hafta önce, birden fazla içerik oluşturucunun bölümlerinin gecikmesi, analizlerinin bozulması ve sanat eserlerinin kaybolması gibi daha pek çok sorunla karşılaştığı dile getirildi. Apple'ın abonelik sisteminin başlamasından önce tüm bunları yaşanan sorunları çözüme kavuşturmaya çalışılıyor. 

Spotify da ücretli podcast hizmetini başlattı

Bu arada Spotify, Apple’ın ürününü duyurması ve çıkış yapmasını erteleme adına geçen süre zarfı içerisinde podcast abonelik planını duyurdu ve hatta başlattı. Spotify'ın çözümü, insanların uygulama içi abonelik gerçekleştirmesine izin vermiyor ve bu sebeple içerik oluşturucularının ve şirketin Apple'ın App Store komisyonlarının etrafından dolaşmasına da izin veriyor. Bunun yerine ise, dinleyicilerin haricinde bir Anchor web sayfasına girmesi gerekiyor. Yine de bu durum, içerik oluşturucular ve muhtemel aboneler arasında büyük bir engel oluşturuyor. Apple, podcast uygulamasına bir abone ol butonu yerleştirmenin, Luminary ve Wondery Plus gibi çeşitli hizmetlere daha fazla paralı dinleyici çekeceğini dile getiriyor. Bu gruplar, insanları normal dinleme platformlarından ayrı bir şekilde abone yaptırmanın önünde olan temek engeli aşmak zorunda kaldı. En sonunda ise bu aydan itibaren podcast uygulaması içinde bir abone ol butonunun ne kadar etkili olacağı da gözlemlenebilecek. 

 


İlgili uygulamalar
Spotify'da paylaşım kolaylaşıyorSpotify'da paylaşım kolaylaşıyor
Spotify, Apple'a acımasız bir zorba dediSpotify, Apple'a acımasız bir zorba dedi
Spotify ile Storytel birleşiyorSpotify ile Storytel birleşiyor

PAYLAŞ