Apple, Pil ücretlerini iade edebilir - Haberler - indir.com

Apple, Pil ücretlerini iade edebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Apple, eskiyen iPhone modellerini iOS güncellemeleriyle yavaşlatmış olduğunu doğrulamıştı. Firma bu durumu, bataryası eskiyen iPhone modellerinin işlemcisi zorlandığı zaman yeterli enerjiyi çekemediğini ve kendi kendine kapandığını bu bakımdan sistemin hızının pik seviyelere çıkmaya başladığında bunu engelledikleri şeklinde kamuoyuna duyurmuştu. Bu açıklamalar teknoloji gündemini oldukça meşgul etti ve kullanıcılar oldukça sert eleştirilerde bulundu. Hatta Apple'a cihazlara izinsiz müdahale edildiği gerekçesiyle dava dahi açıldı.

Apple, yavaşlatmanın tüketicileri yeni model almaya teşvik etme amacı ile gerçekleştirilmediğini belirtse de bu konuda yeterince açık sözlü olmadıkları için müşterilerinden özür diledi ve iPhone sahiplerinin pillerini indirimli bir şekilde değiştirebildiği iPhone pil değişim programını başlattı.

Pil gücü azalan eski sürüm cihazlarının kapanmaması için yazılımla performansını düşürdüğünü itiraf eden Apple, ABD'de bulunan meclis üyelerine yazdığı mektupta; pilini tam ücretle alanların pil fiyatını geri ödeyebileceğini bildirdi. Apple, iPhone 6s sahiplerine cihazlarını bir mağazaya götürmeden önce tüm verilerini yedekleme, ayarları silme ve iPhone'umu Bul özelliğini kapatma tavsiyesinde bulunuyor. Ayrıca şirket çatlamış ekran ve benzeri problemlerin bu yeni tamir programı kapsamında onarılmadığını belirtiyor. Bu arada belirtilen zaman penceresinden öncesi veya sonrasına denk gelen zamanlarda üretilmiş cihazlarda görülen beklenmedik kapanmaların da tamir programı kapsamına girmediğini belirtiyor. Bu arada söz konusu sorun nedeniyle daha önce bir Apple mağazasına başvurduysanız ve piliniz değiştirildiyse, Apple telefonunuzun Eylül veya Ekim 2015 tarihinde üretilmiş olması hâlinde pil için ödediğiniz tutarı iade edecek.

 

 





PAYLAŞ