Apple oyun kontrolcüsü özellikleri - Haberler - indir.com

Apple oyun kontrolcüsü özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının hızla gelişmeye devam etmesi Apple'ı harekete geçiriyor. Oyun sektöründe daha çok adının geçmesini isteyen üretici şirket Apple, Oyun kontrolcüsü özellikleri ile gündem de yerini alıyor. Halihazırda Apple Arcade platformunu oyuncuların beğenisine sunan şirket, oyunseverlerin çok daha bir oyun deneyimi yaşayabilmesi adına bir kontrolcü sistemi geliştiriyor. Bu sistem sayesinde oyuncuların oyun keyfi kusursuz hale getirilmeye çalışılıyor. 

Söz konusu bu kontrolcü ile ilgili ilk bilgiler geldi. Apple bünyesinde içinde önemli bir yere sahip olacak olan bu kontrolcü sistemi, kullanıcılara kullanım sırasında kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Ürün hakkında bilgiler Apple sızıntıları yapan bir hesap üzerinden geldi. 

Apple, Windows için yeni uygulama geliştiriyorApple, Windows için yeni uygulama geliştiriyor

Apple oyun kontrolcüsü özelliğiyle oyuncuları sevindirecek

Günümüzde birçok şirket, oyun kontrolcüsünü oyuncuların beğenisine sunmuş durumdadır. Bu alanda kendisinde açık olduğunu düşünen Apple, çalışmalara başladı. Çalışma içerisinde olan Apple, gelişmiş düzeyde özellikli bir ürün geliştirmeyi planlıyor. Ürün hakkında ilk bilgiler Apple sızıntıları yapan bir kaynak üzerinden geldi. Apple'ın kontrolcüsü, diğer Apple ürünlerinde olduğu gibi Lightning girişiyle şarj olacak. Bu da ürünün diğer Apple ürünleriyle rahatlıkla kullanılmasını sağlayacak. 

Bir diğer yandan ise Apple oyun kontrolcüsü özellikleri için ortaya çıkan bir takım sızıntıda kablosuz şarj bilgisini de kullanıcılarıyla paylaşıldı. Oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanan kontrolcünün kablosuz şarj desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Bu da kullanıcılara oyun sırasında oldukça büyük bir kolaylık sağlayacak. Akıllı cep telefonların kablosuz şarj olması için gerekli olan can tasarımının, kontrolcüde olup olmayacağı düşünülen konular arasındadır. Fakat bu özelliğin, kontrolcü fiyatınında artış yaşanmasında önemli bir etken olacağı da belirtilen durumlar arasındadır. Kontrolcüde ARM tabanlı bir işlemcinin de yer alabileceği belirtiliyor.

Bu işlemcinin de Apple tarafından geliştirileceği söyleniyor. Geliştirme aşamasında olan kontrolcünün tanıtımı için 2021 yılı öne çıkıyor. Kontrolcü hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha net bilgiler gelmesi bekleniyor. Fakat şunu belirtmek gerekir ki Apple bu hamlesiyle, oyun sektöründe adım adım adından daha çok söz ettirecek gibi gözüküyor. Oyunculara sağlanan imkanların şirket bünyesinde daha da artması, oyuncuların gözünden kaçmıyor. B kontrolcü sayesinde oyuncuların deneyiminde iyileştirmeler yapılacak. 


Apple Avrupa Birliğine karşı milyon dolarlık davayı kazandıApple Avrupa Birliğine karşı milyon dolarlık davayı kazandı
Apple A14 işlemci performansıyla şaşırtacakApple A14 işlemci performansıyla şaşırtacak
Apple Siri nedeniyle milyon dolarlık yeni bir cezayla karşı karşıyaApple Siri nedeniyle milyon dolarlık yeni bir cezayla karşı karşıya

PAYLAŞ