Apple, oyun bilgisayarı dünyasına adım mı atıyor? - Haberler - indir.com

Apple, oyun bilgisayarı dünyasına adım mı atıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-31 19:29:08
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple, farklı bir konu ile gündeme geldi. Şirketin daha önce girmediği piyasalara gireceği iddiaları ortaya atılmaya başlandı. Bildiğiniz üzere Apple’ın Mac bilgisayar model serisi oyunlar için uygun bir bilgisayar değil. Bu sistemlere Windows kurarak da oyun oynamak mümkün oluyor. Ancak yine de bu bilgisayarların satın alınma sebepleri oyun odaklı olmuyor. Durum böyle olunca ise Apple’ın bu noktada bir eksikliği olduğu gözüküyor. Bu durumun değişebileceği de düşünülürken, net olmayan bazı haberlere göre Apple, WWDC 2020’de oyun odaklı bir üst seviye MacBook veya iMac tanıtacağı gibi söylentiler ortaya çıkmaya başladı.

Apple’dan oyun bilgisayarı mı geliyor?

Yeniden tasarlanan Apple Mac Pro'nun satış tarihi resmileştiYeniden tasarlanan Apple Mac Pro'nun satış tarihi resmileşti

Şirketin yüksek performans odaklı ve 5 bin dolar seviyesinde bir Mac hazırladığı iddia ediliyor. Uzun yıllardır bu piyasaya giriş yapmayan şirketin yine girmeyeceği düşünülürken, Mac modellere Windows kurulabiliyor olması cihazın oldukça güçlü bir oyun bilgisayarına dönüşebileceğini de gösteriyor. Ayrıca Pazar fiyatı olarak uygun rakamlara sahip olursa, üst seviye ekran kalitesi ile Apple’ın bu pazarda da iş yapması bekleniyor. Apple oyun taraflarına da yatırımlar yapmaya devam ederken 2019 içerisinde Apple Arcade adlı bir servisini piyasaya sunmuştu. Apple ve iPad kullanıcılarını ilgilendiren bu servis Netflix benzeri abonelik sistemi ile oyunculara özel oyunlar sunuyor ve üst seviye bir deneyim yaşatıyordu.

Servis de 100’den fazla oyun yapımı bulunurken, kişiler oyun yerine aylık abonelik ile tüm oyunlara sahip olabiliyorlar. Ayrıca oyunlar internete bağlı veya internet gerektirmeyen olarak da içerisinde ayrılıyor. Serviste bir reklam yer almazken Apple Arcade servisi için Apple’ın tam 500 milyon doları geçkin bir harcama yaptığı belirtiliyor. Servis ayrıca aile içerisi için beş kişiye kadar paylaşım desteği de sunuyor.  


Yeni Mac Pro'nun akıllara durgunluk veren inanılmaz Türkiye fiyatı!Yeni Mac Pro'nun akıllara durgunluk veren inanılmaz Türkiye fiyatı!
Apple Mac Pro daha da büyüdü! İşte şaşırtan Apple Mac Pro fiyatıApple Mac Pro daha da büyüdü! İşte şaşırtan Apple Mac Pro fiyatı

PAYLAŞ