Apple otonom araç projesini rafa kaldırabilir - Haberler - indir.com

Apple otonom araç projesini rafa kaldırabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 14:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Akıllı telefon pazarının devi olan Apple, sürücüsüz otomobil sektörüne girmek istediğini ve bu anlamda sürücüsüz otomobillere yönelik teknolojiler geliştirmeye çalıştığını herkes biliyor. İlk etapta firmanın kendi otomobillerini yapabileceğine yönelik iddialar ortalıkta dolanıyordu. Fakat yayınlanan son raporlara göre, Apple’ın daha ziyade otonom araçlara hayat verecek teknolojilere odaklandığını ortaya koydu. Bu da demek oluyor ki Apple araç üretmek yerini aracın teknolojilerini üretmek istiyor.

Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

Düşen satışlar Apple'ın planlarını değiştirdi, işe alım yavaşladıDüşen satışlar Apple'ın planlarını değiştirdi, işe alım yavaşladı

Lynx Equity Strategies analistleri KC Rajkumar ve Jahanara Nissar, iPhone akıllı telefonlarda gözlemlenen düşük satış nedeninden ötürü, Cupertinolu şirketin otonom araç gibi girişimlere çok fazla para harcamayı düşünmüyor. Bir başka söyleyişle şirketin bu anlamda ayırabileceği bir parası yok. Bu sebepten ötürü şirket şimdilik bu düşüncesini hayata geçirmeden rafa kaldırıyor.

Apple sürücüsüz araç projesini rafa kaldıracak kadar kötü durumda mı?

Apple Music Connet özelliğini kapatıyor

Şimdi sizlerin Apple’ın işleri bu kadar kötü mü dediğinizi duyar gibiyim. Apple’ın işlerinin otonom araç programının rafa kaldırılmasını gerektirecek kadar kötüymüş gibi yansıtılmasının da birazcık abartı gibi durduğunu belirtmek istiyorum. Fakat şu da bir gerçek ki şirket eski şaşaalı günlerini yaşamıyor. Bunun iPhone’lerin çok pahalı olmasına yorabilirsiniz, ABD’nin diğer ülkeler ile yaşadığı siyasi krize yorabilirsiniz. Bu nedenler giderek artar. Biz asıl konumuza dönecek olursak firmanın sürücüsüz otomobil projesinin iptal edilebileceğine dair başka herhangi bir rapor henüz bulunmuyor.  


Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte BulunduApple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

PAYLAŞ