Apple Otonom Araç İçin İlk Adımı Attı - Haberler - indir.com

Apple Otonom Araç İçin İlk Adımı Attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 09:19:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

CNBC tarafından ulaştığımız bir habere göre otonom araç projesi için 90 kişinin işe alınması hedefleniyor. Proje kapsamında geliştirilen otonom araçların, ilk adım olarak Arlington ve Texas’ta kullanılması tahmin ediliyor.

ABD menşei olan sektörün öncülerinden olan Apple, otonom araçlara duyduğu ilgiyi her fırsatta gündeme geliyor. Bizde her fırsatta bununla alakalı haberleri zaten sizlerle paylaşıyoruz. Apple son olarak, sektörde yeni olan ve otonom araç çalışmaları ile tanınan Drive Al isimle şirket satın aldı. CNBC tarafından ulaştığımız bir habere göre otonom araç projesi için 90 kişinin işe alınması hedefleniyor. Proje kapsamında geliştirilen otonom araçların, ilk adım olarak Arlington ve Texas’ta kullanılması tahmin ediliyor.

Apple ve Android Uyumlu ÇalışacakApple ve Android Uyumlu Çalışacak

Apple, Drive Al mühendisini işe aldı

Daha önceden Axious tarafından paylaşılan bir habere göre, Drive Al’ın bazı aktiflerinin ve aynı şekilde otomobillerinin Apple tarafından satın alındığının altını çizdi. Aynı zamanda ABD menşei Apple’ın pek çok Drive Al mühendisini de işe aldığının önemini vurguladı.

Apple Ocak ayında 200 işçi çıkardı

Söz konusu olan Apple’ın, Titan Projesi olarak adlandırılan bir otomobil projesi ile ilgili olarak Ocak ayında 200 elemanını işine son verdiğini ifade etti. Apple’ın söz konusu satın alma işlemi için ne kadarlık bedel ödediğini açıklamayan CNBC, Pitchbook Data’nın verilerine göre Drive Al’ın değeri yaklaşık olarak 200 milyon Dolar seviyelerinde. Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

 


Apple Yeni Macbooklar İçin HazırlanıyorApple Yeni Macbooklar İçin Hazırlanıyor
Apple, Yanma Tehlikesi Nedeniyle Macbook'u Geri ÇağırdıApple, Yanma Tehlikesi Nedeniyle Macbook'u Geri Çağırdı
Apple, Samsung Sözünden VazgeçtiApple, Samsung Sözünden Vazgeçti

PAYLAŞ