Apple online mağazasından müşteri yorumlarını kaldırdı - Haberler - indir.com

Apple online mağazasından müşteri yorumlarını kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-25 14:25:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’dan ilginç bir hamle geldi. Söz konusu hamle ile beraber şirket sessiz sedasız bir şekilde online mağazasında bir değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik ile beraber şirket 17 Kasım tarihinde sitedeki yorum ve incelemeler bölümünü kaldırıldı. Apple’ın çevrimiçi mağaza sitesinin ürün listeleme sayfalarında kullanıcılara sadece fiyat bilgisi ve teknik özellikler değil, diğer kullanıcıların deneyim ve yorumlarını da sunuyordu. Ancak şirketin web sitesinde fazla ön planda olmayan bu bölüm artık Apple web sitesinde yer almıyor.

Apple Online Sitesi Değiştirildi

iOS 14 ile Apple’da yepyeni bir dönem başlayacakiOS 14 ile Apple’da yepyeni bir dönem başlayacak

Bir cihazı veya telefonu satın almadan önce kullanıcıların karar verme sürecini kullanıcı yorum ve deneyimleri bir hayli etkiliyor. Olumlu yorumların yanı sıra olumsuz yorumları okumakta cihaz hakkında bazı düşünceleri akıllara getiriyor. Fakat AppleInsider kaynaklı habere göre Apple’ın incelemelere uzun bir süredir yer vermiş olduğu bu müşteri yorumları bölümü artık çevrimiçi mağazada listelenmiyor.

Apple’ın bu hamlesinin kullanıcıların olumsuz yorumlardan etkilenmemesi için böyle bir hamle yaptığı düşünülüyor. Ancak 16 inç Macbook Pro modelinin gelmesinden sonra böyle bir düzenleme gerçekleştirilmesi ilginç duruyor. Birçok kullanıcı bir cihazı satın almadan önce cihaz hakkındaki yorum ve deneyimleri incelemek istiyor. Önümüzdeki dönemlerde ise Apple’ın bu kısmı tekrar aktif edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak kullanıcılar bakımından bakıldığı zaman Apple’ın bu hamlesinin bazı noktalarda kullanıcılardan tepki almasına sebep olacak gibi duruyor diyebiliriz.


Apple ve Intel ortak patent davası açtıApple ve Intel ortak patent davası açtı

PAYLAŞ