Apple, OLED ekran için yeni tedarikçi arıyor - Haberler - indir.com

Apple, OLED ekran için yeni tedarikçi arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-24 17:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple, Eylül ayında 3 yeni iPhone modeli ile kullanıcılarının karşısına çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Merakla beklenen yeni iPhone'lara dair zaman zaman bazı bilgiler sızdırılıyor. Bilindiği üzere Apple, iPhphone'larında OLED ekran tercih ediyor. Yeni çıkacak 3 modelden de yalnızca birinin LCD, diğerlerinin ise OLED ekran paneline sahip olacağı bilgisi elde edilmişti.

Apple, OLED ekran paneli ihtiyacını bugüne kadar teknoloji dünyasındaki en büyük rakibi olan Samsung aracılığı ile karşılıyordu. Bu durum zaman zaman Apple'ı uğraştıran bir durum oluyordu. Bu nedenle Apple kolları sıvadı ve yeni iPhone modellerinin ekranı için, Çinli bir panel üreticisiyle görüştüğünü açıkladı.

Apple, BOE ile görüşme yaptığını söyledi

Apple, bugüne kadar OLED ekranlarını rakibi Samsung'tan tedarik ediyordu. Fakat bu durumda bir değişikliğe gitmek istemiş olacak ki OLED ekran için Çinli farklı bir şirket ile görüşme yaptığını açıkladı. Apple, gelecekteki iPhone'ları için BOE marka ekran paneli kullanmayı amaçlıyor. Şirket, BOE ile yaptığı görüşmenin detaylarından da söz etti. Buna göre, artık BOE ile çalışacak olan Apple, anlaşmalarının 2020 yılına kadar devam edeceğinin altını çizdi. Apple'ın diğer üreticilerle olan anlaşmalarının yanı sıra,  şirket bazı ürünlerinde BOE ekranları da denedi. İlerleyen zamanlarda çıkacak yeni iPhone'larda ise yalnızca BOE marka görülmeye başlanacak. BOE marka daha önce MacBook ve iPad cihazlarına görülmüştü. Görüşmeye dair verilen bir diğer bilgi, BOE şirketinin, Apple için OLED ekran panelleri üreteceği oldu. Bu habere bakılırsa, Apple bu anlamda Samsung'la olan ilişkisini tamamen bitirmeye hazırlanıyor.





PAYLAŞ