Apple ofise dönüşü ertledi - Haberler - indir.com

Apple ofise dönüşü ertledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 10:00:10
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Eylül ayında çalışanlarının ofise döneceğini açıklamıştı. Ancak Delta varyantının çıkmasıyla birlikte şirket evden çalışma sürecini uzatmaya karar verdi.

Koronavirüs pandemisi kapsamında dünya çapında uygulanan kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılmaya başlamıştı ki Delta varyantı tüm dünyaya da yeni bir tehlikeyi tetikledi. Bu durum normale dönme sürecine dair endişeleri artırıyor. Hatta öyle ki teknoloji devleri yeni bir kapanma sürecine yönelik önlemler almaya başladı bile. Hatırlarsanız Apple’ın aşılanma oranının artmasıyla birlikte çalışanlarının eylül ayında ofise geri dönmesine yönelik karar verdiğini geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık.

Apple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyorApple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyor

Ancak şirket karar değiştirdi. Dünya genelinde Delta varyantının artış göstermesi Apple’ın uzaktan çalışma sürecinin bir süre daha devam etmesi yönünde karar almasına neden oldu. Normalleşme sürecini erteleyen şirketle ilgili Bloomberg'de yayımlanan bir habere göre eğer bir aksilik olmazsa Apple çalışanlarının Eylül yerine Ekim ayında ofise dönmesi bekleniyor.

Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?

ABD'nin nüfusuna oranla aşılamanın artmasıyla birlikte Silikon Vadisi'in pek çok teknoloji devi ofislere geri dönmek için gün sayıyordu. Bu konudaki adımların ilki, Apple’dan gelmişti ve şirket, Haziran ayında yayımladığı bir açıklamayla birlikte eylülde ofise geri dönüş yapacaklarını duyurmuştu. Normalleşme sürecini yavaş yavaş başlatmak isteyen şirket Eylül itibariyle çalışanlarını haftada 3 gün ofiste görmek istediğini belirtmişti. Apple CEO'su Tim Cook, konu ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; "Birçoğumuz birbirimizden ayrıyken pek çok şeyi başarabilmemize rağmen, gerçek şu ki önemli bir şey eksik kaldı. Video konferans görüşmeler elbette aramızdaki mesafeyi kısalttı, ancak yerine getiremeyeceği şeyler var.”

Elbette bu karar, Apple çalışanları tarafından pek de hoş karşılanmamıştı. Tehlikeli sürecin devam ettiğini gözlemleyen şirket çalışanlarını riske atmamak adına ofise dönüş tarihini ertelediğini açıkladı.


Apple sistem güncellemelerinde daha az alan kaplayacakApple sistem güncellemelerinde daha az alan kaplayacak
Apple Glass'la brilikte yeni bir iPod geliyorApple Glass'la brilikte yeni bir iPod geliyor

PAYLAŞ