Apple, Netflix'e bu akşam rakip olacak - Haberler - indir.com

Apple, Netflix'e bu akşam rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-25 19:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple bu akşam, yeni ofisinde bulunan Steve Jobs Theatre’da Netflix ve benzeri online içerik platformlarına rakip olacağı düşünülen ücretli içerik platformunu tanıtacak. Yıllar öncesine gittiğimiz de teknoloji sektörünün dev isimlerinden Steve Jobs'ın Apple'dan kovulduğunda iki şirket kurması ile karşı karşıya geliyoruz. Bu şirketlerden biri NeXT adını alan bilgisayar üreticisi oldu. Şirket büyük başarılar elde edince de Apple'a satıldı. Yani böylelikle Steve Jobs eski koltuğunda tekrar yerini aldı. Jobs'un kurduğu bir diğer şirket ise, günümüzde medya devi olarak görülen animasyon filmlerinin vazgeçilmezi Pixar'dı. Baktığımız da Apple ve Pixad birer medya şirketleriydi. Bu başarılar ile yetinmeyen Steve Jobs'un yayıncılık hizmetleri üzerinde planları çok daha geniş bir yeri kaplıyordu. 

Apple'dan Yeni MAC Modelleri GeldiApple'dan Yeni MAC Modelleri Geldi

Bu sebeple de Apple markalı iPod isimli cihazlar ile piyasada yerini aldılar. Bunun devamında ise müzik yayıncılığı alanında geri de kalmamak için çağın gerekliliklerini değerlendirerek iTunes ve Music uygulamaları bizleri karşıladı. Bununla da durmayan firma son olarak Apple TV ile şirketin yayıncılık konusunda çıkış noktası başlatıldı. Bu gelişim sürecinin ardından Apple, iPhone, Mac ve diğer ürünleri üreterek dünyanın en popüler teknoloji şirketi haline geldi. Fakat sektörde süreklilik sağlamak adına sadece donanımsal çalışmalar yapmak yeterli olmayacaktı. Bu donanımların içerisinde ekonomik bir sistem kuran Apple, Netflix gibi rakiplerinin karşısında sadece iTunes üzerinden özel olarak yayınladığı filmler ile kaldı. Günümüzde teknoloji şirketlerini değerlendirdiğimiz taktirde Apple, teknoloji devi olma yolunda güçlü bir şekilde ilerliyor. Apple'ın bu vizyonunu ortaya koyan Steve Jobs adına sahip salonda, şirketin merakla beklenen ücretli yayın servisini tanıyacağız. Servisin özelliklerini değerlendirmek gerekirse yazımızın devamına bakalım;

Şirketin uzun zamandır iTunes sisteminde yayınlamak üzere finanse ettiği kısa belgeseller ve filmler herkes tarafından biliniyor. Netflix ürettiği orijinal içerikli ürünleri ile uzun zamandır sinema salonlarını tehdit ediyordu ve aynı zamanda da Oscar'a aday olma düşüncelerine de tam gaz devam ettiğini biliyoruz. Apple'da bu şekilde olabilir. Firmanın sağlam prodüksüyona sahip içerikler ürettiği de herkes tarafından bilinen bir durum. Netfllix son zamanlarda Holywood ünlülerine çok miktarda paralar verip orijinal içerikler üretme formülünden olumlu sonuçlar elde ettiğini görüyoruz. Apple bu sistemi işin başında yapmayı düşünüyor. 

Apple yeni platformu ücretsiz olmayacak. Apple sunduğu hizmetleri genellik bir ücretlendirme çerçevesinde sunuyor. Yayın platformu konusunda da ücretli içerik sunacak fakat Apple Music ya da iCloud üyeliği ile paket halinde de satılabilir bir sistem gelebilir. Küçük ihtimal olarak görülen sistem ise, iPhone, iPad veya Mac gibi ürünleri satın alanlar, bir süreliğine yayınlara sınırsız erişim sağlayabilecek. Apple gelişmiş sistemi sayesinde diğer şirketlere de müşteri sağlayabilir. Şirket genellikle kendi içeriklerini üretecek fakat Disney veya Hulu gibi platformlarla ortaklık kurup yayın haklarını satın aldığı içerikleri kendi platformunda yayınlayabilir. Bu sayede diğer şirketler de kazanç elde edebilirler. Apple'ın yayıncılık platformuna Apple müşterisi olmayanlar da üye olarak içeriklerden faydalanabilecekler. 

 

 

 

 




İlgili uygulamalar
Apple yeni haber servisi için The Wall Street Journal ile anlaştıApple yeni haber servisi için The Wall Street Journal ile anlaştı
Microsoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı ÜrettiMicrosoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı Üretti
Apple'ın kablosuz dock'ı AirPower gözüktü!Apple'ın kablosuz dock'ı AirPower gözüktü!

PAYLAŞ