Apple, Müzik Notları uygulamasını kapattı - Haberler - indir.com

Apple, Müzik Notları uygulamasını kapattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-11 23:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Cep telefonu üretimi konusunda başarılı bir noktada yer alan Apple, Müzik Notları uygulamasının hizmetine son verdiği bildirildi. Bu sebeple, kullanıcıların kayıtlarını Sesli Notlar uygulamasına aktarmasına izin vermek için bugün uygulamayı güncelledi. Apple, Müzik Notları adlı uygulamasını 2016 yılı içerisinde kullanmaya sunmuştu. Uygulamayı şarkı yazarlarının hızlı ve kolay bir şekilde ses kaydetme ya da şarkılar ile ilgili düşüncelerini geliştirme yolu olarak lanse edildi. Bunun yanı sıra uygulama 2016 yılından bu yana hiç güncelleme almadı ve hatta varlığı Apple tarafından da yol sayıldı. 

Bugün içerisinde yapılan Müzik Notları güncellemesi, bir yıldan daha uzun bir süredir yapılan ilk güncelleme oldu ve uygulamayı 1.0.7 sürümüne taşıdı. Söz konusu bu güncelleme ile beraber Müzik Notları kayıtlarının Sesli Not kitaplığına aktarılmasına imkan sağlamı oldu. 

Apple, kendi donanımlarına yatırım yapmaya devam ediyorApple, kendi donanımlarına yatırım yapmaya devam ediyor

Apple yeni bir destek belgesinde şunları belirtti; "Müzik Notları uygulaması, Müzik Notları sürüm 1.0.7’den sonra güncellenmeyecek ve 1 Mart 2021’den sonra indirilemeyecek. iOS 14’e sahip bir iPhone veya iPadOS 14’e sahip bir iPad’iniz varsa, şunları yapabilirsiniz. Müzik Notlarını kullanmaya devam edin. Uygulamayı önceden indirdiyseniz, yine de App Store satın alma geçmişinizden erişebilirsiniz. Ancak, tüm kayıtlarınızı sakladığınızdan emin olmak için Müzik Notları kayıtlarınızı Sesli Not kitaplığınıza aktarmalısınız."

Aslına bakmak gerekirse Müzik Notları, ilk olarak müzisyenlerin Sesli Notları tamamen ortadan kaldırmasına olanak sağlamak için tasarlanmıştı. Ancak şu an için Apple, rotayı tersine çeviriyor ve Müzik Notlarını tamamen ortadan kaldırırken, Müzik Notlarından Sesli Notlara kayıtları aktarma desteği getiriyor.


Düz kenarlı Apple Watch konseptiDüz kenarlı Apple Watch konsepti
Apple, kulak üstü AirPods Max’i duyurusunu yaptıApple, kulak üstü AirPods Max’i duyurusunu yaptı
Apple, yine patent davasıyla gündemdeApple, yine patent davasıyla gündemde

PAYLAŞ