Apple Müzik, iPhone bataryalarını tüketiyor - Haberler - indir.com

Apple Müzik, iPhone bataryalarını tüketiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple'ın dünyaca ünlü müzik yayın platformu Apple Müzik, bazı iPhone kullanıcılarının bataryalarının dengesiz bir şekilde tükenmesine neden oluyor. Uygulama kapalıyken bile şarjın tükenmesine sebep oluyor. Apple'ın destek forumlarında ve Reddit'te ortaya çıkan yüzlerce şikayet, Apple'ın son işletim sistemi olan iOS 13 versiyonunda potansiyel bir sorun yaşanmış olabileceğini gösteriyor. Konuyla ilgili olarak çıkan bazı şikayetlere göre uygulamanın arka planında şarjın %95'ini tüketilebiliyor. 

Başlıklara baktığımızda pek çok benzer şikayet görmek mümkün. iOS 13.5.1 versiyonunu kullanan kişiler, Apple Müzik uygulamasının bataryanın %50 kadarını tükettiğinin bilgisini verdi. Üstelik bu süreç içerisinde uygulama aktif dahi olmuyor. 

Apple müzik uygulamasına güncelleme getirdi!Apple müzik uygulamasına güncelleme getirdi!

Kullanıcılar batarya tüketiminden memnun değil

Mojo06 kullanıcı adına sahip bir kişi, “Birkaç gün önce yeni iPhone 11 aldım ve bataryam çok hızlı dibe iniyor. Apple Müzik uygulamasını kullanmadım bile ama arka planda 18 saat boyunca çalışmış ve bataryamın %95’ini tüketmiş gözüküyor. Ayrıca telefonum bu yüzden de çok ısınıyor. Bu yüzden yeni telefonumun bataryası ölecek diye endişeleniyorum.” dedi.

MacRumors sitesinde yer alan bilgilere göre sorun değil ancak sorunun ortaya çıkış sıklığı, yeni işletim sisteminin gelişiyle beraber önemli ölçüde artış gösterdi. Yani büyük ihtimalle ya işletim sisteminde ya da Apple'un sunucu tarafından ortaya çıkmış olabilir. Bazı kullanıcılar sorunun kapanması için uygulamayı kapatmaya zorlarken, iPhone cihazları yeniden başlatmak, arka planda uygulama yenilenmesini engellemek ve mobil bağlantıyı kapatmak atılan çözümler arasında yer alıyor. Bazı kişiler ise Applle müzik uygulamasını komple kaldırarak çözüm arıyor. 

Apple yakında konuya el atacak

Söz konusu sorunun çözümü için kullanılan yöntemler farklı olsa da bu yöntemlerden bazılarının diğerlerinden daha kesin çözümler sunduğu söylemek mümkün. Apple Müzik uygulamasını aktif olarak kullananlar için ise işler çok daha zor bir hal alıyor. Bugüne kadar Apple, büyük kalabalıkların şikayetçi olduğu sorunlara çok hızlı reaksiyon göstermesiyle biliniyordu. Haliyle firmanın bu karışıklığı kısa süre içerisinde çözmesi bekleniyor. Muhtemelen bir sonraki iOS güncellemesinde bu sorun çözülecektir. iPhone kullanıcılarının yaşamış olduğu bu batarya sorunu karşısında Apple'ın mutlaka ki yakın zaman içerisinde detaylı bir yenileme yapması ve sorunun çözülmesini sağlaması bekleniyor. 

 


Apple Müzik, klipler için ayrı bir bölüm oluşturduApple Müzik, klipler için ayrı bir bölüm oluşturdu
Shazam 3 ay ücretsiz Apple Müzik hediye ediyorShazam 3 ay ücretsiz Apple Müzik hediye ediyor

PAYLAŞ