Apple Music'te kayıpsız ses nasıl sağlanır? - Haberler - indir.com

Apple Music'te kayıpsız ses nasıl sağlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-19 11:00:15
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Apple'ın yüksek çözünürlüklü Lossless Audio'su geldi ve Apple Music aboneleri, yaklaşık 20 milyon parça ile bu aydan itibaren ücretsiz avantajlardan yararlanıyor. 2021'in sonunda, Apple Music'in kütüphanesinde 75 milyondan fazla parça kayıpsız ses desteğiyle sunuyor.

Kayıpsız Ses nedir?

Bugün karşılaştığımız çoğu ses dosyası MP3 veya AAC formatında sıkıştırılmıştır. Bu sıkıştırma algoritmaları, mümkün olduğu kadar çok "algılanamaz" ses çıkarmaya çalışır. Ne kadar sıkıştırırsanız, o kadar çok ses kaybolur ve belli bir noktada algılanamayan kayıp oldukça algılanabilir hale gelir. Bazıları için, ses kalitesindeki herhangi bir kayıp, müzik dinleme deneyimlerini olumsuz etkiler.

Apple Music, Sanatçılara Ne Kadar Telif Ücreti Ödeyecek?Apple Music, Sanatçılara Ne Kadar Telif Ücreti Ödeyecek?

TikTok Apple Music ve Spotify'a Rakip Olacak

Tamam, ama burada tam olarak ne kadar “kayıpsız”dan bahsediyoruz? Uzak yabani otlar içine çok girmeden, Apple'ın Kayıpsız Ses başlar CD kalitesinde veya 16-bit, 44,1 kHz ses de. Ancak kritik olarak, Apple'ın müzik kataloğunun bir kısmı Hi-Res Lossless'ta veya 192 kHz'de 24 bit'e kadar mevcut olacak.

Lossless Audio'yu Apple Music'in diğer yeni özelliği olan Spatial Audio ile karıştırmamak da önemlidir; bu daha çok 3D ses ortamına değişen efektlerle yerleştirmekle ilgilidir. Apple'ın bu özelliğinde sadece Kayıpsız Sese odaklanıyoruz.

Phone ve iPad'de Kayıpsız Ses nasıl elde edilir?

Kayıpsız Ses özelliğini çeşitli Apple cihazlarında kullanabilirsiniz. Apple TV de dahil olmak üzere iOS aygıtları için, Kayıpsız Ses'e erişmek için cihazlarınızı iOS 14.6'ya (veya uygun olduğunda iOS 15'e ) güncellemeniz gerekiyor. Ayrıca Apple Music'i güncelleyerek Ayarlar > Müzik > Ses Kalitesi altında yeni ses çözünürlüklerini de seçebilirsiniz.

Mac'te Kayıpsız Ses nasıl elde edilir?

Mac'te Kayıpsız Ses özelliğini kullanma yöntemleri biraz farklıdır. İlk olarak cihazınızı macOS 11.4'e güncellemeniz gerekiyor. Ardından Apple Music uygulamasını açarak menü çubuğunda Müzik'e tıklamanız ve ardından Tercihler'i açmanız gerekiyor. Buradan Oynatma sekmesine gidebilir ve Ses Kalitesi altında yeni çözünürlüğünüzü seçebilirsiniz.

Not: Apple'a göre, Kayıpsız Sesi daha yüksek bir hızda dinlemek için bir çift kablolu kulaklığa veya hoparlöre, ve bir dijital-analog dönüştürücüye (DAC) ihtiyacınız olacaktır. 

HomePod ve HomePod mini'de Kayıpsız Ses

Apple'ın destek sitesine göre, hem HomePod hem de HomePod mini'nin Kayıpsız Ses özelliğini kullanmak için cihazınızı güncellemeniz gerekiyor.

Ev stereo sisteminizde Kayıpsız Ses

Ne yazık ki Apple, Apple TV 4K'nın şu anda Hi-Res Lossless'ı hiç desteklemediğini söylüyor. Ancak şirketin ilerleyen zamanlarda televizyonlarında da bu özelliği sunması mümkün. Bunun için Apple TV kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekiyor.

 


Apple Music yenilendi: İşte yeniliklerApple Music yenilendi: İşte yenilikler
Apple Music'in uzamsal ve kayıpsız ses özellikleri Android'e geliyorApple Music'in uzamsal ve kayıpsız ses özellikleri Android'e geliyor

PAYLAŞ