Apple Music'te beklenen değişiklik gerçekleşti - Haberler - indir.com

Apple Music'te beklenen değişiklik gerçekleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 14:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple Music için en büyük eksiklerden birisi olarak şarkı sözleri için Apple’dan yeni güncelleme geldi. İşte yaşanan son gelişmeler.

Sevilen şarkıların sözlerini müzik dinlerken öğrenmek ve şarkıya eşlik etmek isteyen kullanıcılar için Apple Music destek vermezken, uzun süreden beri tartışılan bu duruma Apple son verdi. Uygulamada şarkı sözlerini sunabilmek adına Genius ile bir anlaşma yapan Apple, Apple Music’te artık şarkı sözlerini de gösterecek.

Apple Music Abone Sayısı Artmaya Devam EdiyorApple Music Abone Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Apple Music Abone Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Apple Music’e şarkı sözleri geliyor

Şarkı sözleri için farklı uygulama ya da site kullanmak zorunda kalmayacak olan Apple Music sahipleri için bu önemli bir gelişme olurken Apple ile Genius’un bu konuda ortaklık imzalarını attığı da duyuruldu. Anlaşma ile birlikte bir başka değişiklik ise Genius’un resmi site ve uygulamasında yaşandı. Apple Music ile bütünleşik bir şekilde gelen Genius uygulamaları aynı zamanda Apple Music kullanım oranlarını arttıracak seviyeye çekildi. İki firma için de artı bir değer katacak olan bu anlaşma Apple kullanıcıları tarafından da olumlu karşılandı.

Daha önce Spotify ile de benzer şekilde anlaşmalar yapan Genius, Apple ile yaptığı anlaşmalarda şartları çok daha geliştirmiş durumda. Yapılan açıklamalara göre Apple Music’teki şarkı sözleri sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde gösterilecek. Spotify’deki teknik sorunlar ise kullanıcılar tarafından tepki topluyordu. Bu nedenle Apple, rakibi Spotify’ye karşı önemli bir avantaj da elde etmiş durumda.


İlgili uygulamalar
Apple Music, arkadaşlarınızın dinlediklerini listeliyorApple Music, arkadaşlarınızın dinlediklerini listeliyor
Apple Music'ten sevindiren gelişmeApple Music'ten sevindiren gelişme
Apple Music Android Auto’ya çıkıyorApple Music Android Auto’ya çıkıyor

PAYLAŞ