Apple Music yenilendi: İşte yenilikler - Haberler - indir.com

Apple Music yenilendi: İşte yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-08 15:00:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın gerçekleştirdiği WWDC 2021 etkinliği ile beraber Apple Music kullanıcılarının uzun bir süredir beklediği özellikler nihayet uygulamaya kazandırılıyor. Kullanıcılar, iOS, MacOS ve iPadOS işletim sistemlerine gelen güncellemeyi yükledikten sonra, Apple Music’de Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses özelliklerini kullanabilecekler. Dün akşam saatlerinde yapılan WWDC 2021 etkinliğinde yeni iOS 15 ile beraber birçok yeni özellikte tanıtıldı. Bu özellikler arasında Apple Music kullanıcılarının beklediği Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses özellikleri de yer aldı. Yapılan açıklamaya göre Apple Music kullanıcıları, pazartesi gününden itibaren bu iki yeni özelliği kullanmaya başlayabilecekler.

Kayıpsız Ses ve Uzamsal Ses özellikleri ile Apple Music standart aboneleri, ek bir ücret ödemeden hizmeti kullanabilecekler. Kütüphanede yer alan tüm şarkıların kalitesini yükseltmeye başlayan Apple, 2021 yılının sonuna kadar kütüphanedeki tüm şarkıların Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses özelliklerini destekleyeceğini belirtiyor.

Apple Music HiFi desteği için hazırlanıyorApple Music HiFi desteği için hazırlanıyor

Apple Music’in beklenen özellikleri geldi

Apple’ın iddialarına göre her iki yeni özellik de kullanıcılara gerçek çok boyutlu ses ve netlik sunacak. Standart ACC akışından Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses kalitesine geçmek isteyen kullanıcıların depolama alanlarını biraz daha genişletmeleri gerekecek. Öyle ki bu iki özelliğe sahip şarkılar, daha fazla depolamaya sahip olurken, veri akışı da ACC akışına göre daha fazla olacak. Apple’ın Spotify’dan önce sunmuş olduğu bu özellikler iTunes’de kullanılamayacak. Şirket, iTunes’dan indirilen herhnagi bir şarkının kalitesinde yükseltme yapılmayacağını belirterek, özelliklerin sadece Apple Music için geçerli olduğunu belirtiyor.

Apple Music kütüphanesinde şu anlık Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses özelliklerini desteklemeyen şarkılar bulunuyor. Ancak 2021 yılının sonuna kadar tüm şarkıları yenileyerek tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Yanında E harfi yer alan 20 milyon şarkı şuan için daha kaliteli ve net bir ses deneyimi vadediyor.


Apple Music, HiFi destekli abonelik paketi ortaya çıktıApple Music, HiFi destekli abonelik paketi ortaya çıktı
Apple Music için Dolby Atmos desteği yoldaApple Music için Dolby Atmos desteği yolda

PAYLAŞ