Apple Music üzerinden iki radyo kanalı yayına başlayacak - Haberler - indir.com

Apple Music üzerinden iki radyo kanalı yayına başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-19 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın sahip olduğu başarılı servislerden birisi olan ve milyonlarca aboneye sahip Apple Music, kavuşacağı yeni özellik ile radyo yayınına başlayacak. Apple Music radyo yayını için şirket, iki kanalın yayınına başlayacağını ve bu kanalların isimlerini açıkladı. Söz konusu bu kanalların isimleri ise Apple Music Hits ve Apple Music Country olarak belirlendi. Diğer yandan şirket Beats 1 hakkında da önemli açıklamalar da bulundu.

Apple Music, iki radyo kanalı ile başlayacak

Apple Music tasarımı Spotify benzerliğiyle dikkat çektiApple Music tasarımı Spotify benzerliğiyle dikkat çekti

Dijital müzik servisleri son yıllarda kullanıcı sayısı noktasında büyük çıkışlar yakalamayı başardılar. Diğer yandan bu alanda rekabetin açık bir şekilde olduğu gözüküyor. Spotify, Deezer gibi platformlar ile yarış içerisinde olan Apple Music, yeni bir adım atarak rakipleri karşısında dikkat çekiyor. Şirketin duyurduğu Apple Music radyo yayını için iki kanal belirlenmiş durumda. Apple Music Hits adı ile açıklanan bu kanal 80’li 90’lı ve 2000’li yıllardaki popüler şarkılara odaklanacak. Apple Music Country adlı kanalda ise Amerikan fold müziği olarak adlandırılan türe odaklanılmış olacak. Diğer yandan radyo yayınının 165 ülkede ulaşılabilir olacağı da belirtiliyor.

Marka tarafından yapılan açıklamadaki bir diğer nokta ise Beats 1 hakkında oluyor. Şirket tarafından 2015 yılında duyurulan Beats 1’in adı Apple Music 1 olarak yenileniyor. Apple Music ve Beats Uluslararası içerik başkan yardımcısı Oliver Schusser, bu kapsamda yapılan yatırımların ve geliştirmelerin süreceğini de belirtti.


İlgili uygulamalar
Apple Music abonelik nasıl iptal edilir?Apple Music abonelik nasıl iptal edilir?
Apple Music öğrencilere altı ay ücretsiz oluyorApple Music öğrencilere altı ay ücretsiz oluyor

PAYLAŞ