Apple Music tarayıcılara geliyor - Haberler - indir.com

Apple Music tarayıcılara geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-06 22:34:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Spotify ile uzun süredir bir mücadele içinde olan Apple Music için en önemli eleştirilerden birisi web tabanlı bir uygulamanın olmamasıydı. Spotify, Pandora ve Amazon Music gibi platformlarda yer alan tarayıcı desteği özellikle PC kullanıcıları için önemli bir avantajdı.

Beklenen Özellik

Apple şu anlık bu dezavantajı gidermeye çalışıyor. Bugünlerde beta sürümü kullanılmaya başlayan Apple Music, web uygulaması ile kullanıcılar herhangi bir uygulama kurmaya gerek kalmadan aboneliklerine erişebilecekler. Ayrıca beta olan web sürümünde isteyen kullanıcılar katalog içerisinde arama yapabiliyor. Diğer cihazlarda Kütüphaneyi Eşitle seçeneği aktifse kayıtlı şarkılarınızı da görebiliyor. Listeler, Radyo ve Sizin İçin sekmeleri de yine kullanılabilir durumda oluyor.

Yeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attıYeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attı

Apple Music kullanıcılarının herhangi bir eksiklik hissetmeden tecrübe edebilecekleri web uygulaması herkese açık durumda ve abone olanlar giriş yapabilir. Diğer taraftan yeni abonelik başlatmak da mümkün.

Sanatçılar İçin Apple Music Kullanıma Sunuldu

Şarkı hakkında çeşitli istatistiklerin yanı sıra yeni bir şarkının ilk haftasındaki önceki şarkıların ilk hafta performansları karşılaştırılabiliyor. Şarkının popülerliğini artırmak için ise verilerin detayları incelenebiliyor. Apple’ın geçtiğimiz yıllarda Shazam uygulamasını satın almıştı. Shazam uygulaması da sanatçılara bazı veriler sunabiliyor. Fakat kullanıma sunulan bu uygulamanın asıl amacı ise dinleyicilerin davranışlarının analizi edilebiliyor olması olacak. Ortalama günlük dinleyici sayısı ile dinleyicilerin ülke ve şehir bilgileri gibi detaylara erişmek mümkün olacak.

Çalma listeleri noktasında da detaylı bilgi içeren Plays from Playlist ile sanatçının şarkılarının hangi çalma listelerinde olduğu gözükecek ve haftalık veriler ile sanatçının dinlenme sayılarına dair detaylı veriler takip edilebilecek.


iOS 13, Apple AR gözlük müjdesiyle geliyoriOS 13, Apple AR gözlük müjdesiyle geliyor
Apple 10 Eylül'de hangi ürünleri tanıtacak?Apple 10 Eylül'de hangi ürünleri tanıtacak?

PAYLAŞ