Apple Music tam sürümüyle kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Apple Music tam sürümüyle kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-09 14:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın merakla beklenen uygulaması Sanatçılar için Apple Music, betadan çıkarak global olarak tüm dünya için kullanıma açıldı. Apple’ın bir yıldan uzun bir süredir Sanatçılar için Apple Music uygulamasını beta sürümde kullanıma sunduğu biliniyor. Uzun bir süredir betada olan ve merakla beklenen ücretsiz analitik aracı Sanatçılar için Apple Music, nihayet betadan çıkarak tüm dünya için kullanıma sunuldu. Global’e açılması ile beraber bu uygulamaya yeni özellikler de eklendiği belirtiliyor. Bir yıl gibi bir süredir sadece masaüstü kullanımında olan bu servis şimdi, iOS cihazlar için kullanılabilir oldu. Uygulama hem iOS cihazlar hem de web sürümünde müzisyenlerin şarkıları hakkında detaylı analiz bilgilerine erişebilmesini sağlıyor.

Sanatçılar İçin Apple Music Kullanıma Sunuldu

Apple Music Abone Rekoruna KoşuyorApple Music Abone Rekoruna Koşuyor

Şarkı hakkında çeşitli istatistiklerin yanı sıra yeni bir şarkının ilk haftasındaki önceki şarkıların ilk hafta performansları karşılaştırılabiliyor. Şarkının popülerliğini artırmak için ise verilerin detayları incelenebiliyor. Apple’ın geçtiğimiz yıllarda satın almış olduğu Shazam uygulaması da sanatçılara bazı veriler sunabiliyor. Fakat kullanıma sunulan bu uygulamanın asıl amacı ise dinleyicilerin davranışlarının analizi edilebiliyor olması olacak. Ortalama günlük dinleyici sayısı ile dinleyicilerin ülke ve şehir bilgileri gibi detaylara erişmek mümkün olacak.

Çalma listeleri noktasında da detaylı bilgi içeren Plays from Playlist ile sanatçının şarkılarının hangi çalma listelerinde olduğu gözükecek ve haftalık veriler ile sanatçının dinlenme sayılarına dair detaylı veriler takip edilebilecek.


İlgili uygulamalar
Amazon Music, Apple Music'e kafa tutuyorAmazon Music, Apple Music'e kafa tutuyor
YouTube Music, Apple Music ve Spotify'ın kazancına engel oldu!YouTube Music, Apple Music ve Spotify'ın kazancına engel oldu!

PAYLAŞ